Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
США анулювали візу українцю, який допомагав агентові Росії Деркачу - The Washington Post

Андрій Теліженко - колишній дипломат, який допомагав російському шпигуну.

Фото ЛБ.

США анулювали візу українцю, який допомагав агентові Росії Деркачу - The Washington Post

Держдепартамент США відкликав візу українцю Андрієві Теліженку, який допомагав збирати в Україні інформацію, яка могла б нашкодити колишньому віцепрезиденту Джо Байдену на виборах 2020 року

 Про це повідомляє  «Європейська правда» із посиланням на впливове американське видання The Washington Post.

Анулювання візи відбулося незадовго до того, як Міністерство фінансів США наклало санкції на депутата Андрія Деркача. В уряді США Деркача  назвали «активним російським агентом більш десяти років» і заявили, що той намагається втручатися у вибори.

Теліженко під час поїздки до Києва в кінці минулого року зустрічався  з Деркачем.

Теліженко під час поїздки до Києва в кінці минулого року зустрічався  з Деркачем. Обидва українці регулярно спілкувалися з адвокатом Рудольфом Джуліані. Теліженко 9 вересня не зміг сісти на рейс «Міжнародних авіаліній України» з Києва в Нью-Йорк, за словами людини, знайомої з планами його поїздок, і представника уряду України, який говорив на умовах анонімності.

У понеділок в заяві про рішення щодо Деркача представник посольства США в Україні заявив, що будь-яка особа, яка веде справи з особами, що підпадають під санкції, може сама потрапити під санкції, нагадує «Європейська правда».

Telegram Channel