Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Богдан Шиба розказав, як вирішити проблему смороду в Луцьку (Відео)

Кандидат вважає, що в обласному центрі треба міняти деякі колектори, деякі чистити.

Фото Iryna Kabanova.

Богдан Шиба розказав, як вирішити проблему смороду в Луцьку (Відео)

Кандидат на посаду Луцького міського голови Богдан Шиба розповів, як вирішити багаторічну проблему смороду в Луцьку

Про це він сказав у інтерв'ю з журналістами Олегом Криштофом та Анастасією Качиною.

За словами Богдана Шиби, коли він був мером Луцька, міська рада готувала підписання угоди із польсько-американською фірмою «Кревокс», яка мала повністю реконструювати очисні споруди Луцька.

Вже більш ніж 10 років втрачено, коли ці очисні споруди мали бути реконструйовані за новими технологіями.

«Вони вже морально застарілі. І не тільки за обсягом стічних вод і фекалій, а за їх вмістом, хімічним і біологічним. Потужності цих очисних споруд вистачає на місто Луцьк. Тому що більшість тих промислових підприємств, які мали великі викиди, вже не працюють», – розповідає кандидат на посаду Луцького міського голови.

І хоч населення не істотно збільшилось, за словами Шиби, істотно змінився хімічний і біологічний склад відходів. Очисні споруди Луцька треба реконструювати, бо вони не можуть переробити ці відходи.

Богдан Шиба розповідає, що коли влада міста змінилася, то проєкт реконструкції заморозили а згодом і зовсім скасували, чим втратили багато часу.

«Вже більш ніж 10 років втрачено, коли ці очисні споруди мали бути реконструйовані за новими технологіями. Ці технології здатні очистити стічні води від хімічних і біологічних відходів, а саме вони дають сморід», – каже кандидат на посаду Луцького міського голови.

Шиба переконаний, що без реконструкції очисних споруд проблему смороду в Луцьку вирішити неможливо. До того ж, за його словами, треба чистити і ремонтувати каналізаційні колектори, бо вони також морального застаріли.

«Треба міняти деякі колектори, деякі просто банально чистити. Отже, треба глядіти дуже серйозно цю систему водовідведення, і тоді не буде смороду. Але того не можна зробити чарівною паличкою чи, знайшовши якісь хімічні речовини, якими попшикав – і смороду не стало. Так не буває», – каже Богдан Шиба.

(Відео дивитися з 0:47)

Telegram Channel