Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Через коронавірус подружжя українських підприємців з'їло декілька десятків змій

А равликів поїли качки.

Фото tvoemisto.tv.

Через коронавірус подружжя українських підприємців з'їло декілька десятків змій

Львівські бізнесмени Ірина та Іван Юськевичі влітку 2019 року зважилися на експеримент. На додаток до основної справи – равликової ферми вони вирішили розводити змій

Купивши для першої в Україні зміїної ферми кілька десятків сертифікованих вужів і полозів, вони сподівалися заробити на продажі зміїного м'яса. Усі шанси на успіх перекреслила весна 2020-го і епідемія коронавірусу. Змій довелося з'їсти самим, частину равликів – пустити на корм для ще інших вихованців.  Про це повідомляє tvoemisto.tv із посиланням на Лігу.net.

Коли спалахнув коронавірус і карантин, дорослих змій ми забили і самі поласували їхнім м'ясом.  Дрібних випустили в дику природу.

Юськевичі купили змій, сертифікували їх, поставили на облік в Держспоживслужбі. У скільки обійшлися незвичайні вихованці, підприємці не розголошують.

«Коронавірус зробив свою справу. Виявилося, що змії можуть бути носіями Covid-19, довелося згорнути цей напрямок», – каже Ірина.

На фермі на той час мешкали вже близько 50 змійок. Підприємці вирішили прибрати їх з території ферми.

«Коли спалахнув коронавірус і карантин, дорослих змій ми забили і самі поласували їхнім м'ясом. Дрібних випустили в дику природу», – згадує Ірина.

Щоб чимось зайняти себе на дозвіллі, Юськевичі купили 25 каченят. Подружжя чекав сюрприз. Виявилося, що качки люблять равликів. Підприємці, щоб не роздавати молюсків даром, пташине господарство збільшили до 500 каченят.

Читайте також: Волинські господарі: «Весною хтось застрелив козулю, але одне козеня ми виходили – і тепер для місцевої малечі у нас зоопарк».

«Ми їх готуємо, запікаємо відгодованих равликами качок і пропонуємо туристам», – каже Ірина. На послугу є попит: щоб спробувати відгодовану молюсками птицю, замовлення потрібно робити за півтори доби – м'ясо тут не морозять, а птицю забивають, маринують і готують під кожного клієнта.

Підприємиця зізнається: ідея з каченятами виявилася дуже доречною. Зараз «Західний равлик», за її словами, вибрався зі збитків, але фінансові показники в компанії як і раніше не розголошують.

У майбутньому ферма ще більше переорієнтовується в ресторанний формат. У меню додадуть індичок і кроликів. Але від равликів відмовлятися не будуть. До новорічних свят «Західний равлик» планує активізувати «напрямок ікри» – в цей період, кажуть, попит на равликовий делікатес зростає.

Telegram Channel