Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Президент Зеленський запросив герцога і герцогиню Кембриджських в Україну

Чекаємо!

Фото REUTERS.

Президент Зеленський запросив герцога і герцогиню Кембриджських в Україну

Крім того, під час зустрічі відбувся обмін думками з низки питань міжнародного порядку денного, зокрема щодо екологічних ініціатив

Президент України Володимир Зеленський запросив герцога Кембриджського принца Вільяма та герцогиню Кембриджську Кетерін Міддлтон відвідати Україну.

Як повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу Офісу президента, у межах офіційного візиту до Великої Британії Зеленський разом з дружиною зустрілися з членами королівської родини Британії, герцогом та герцогинею Кембриджськими.

Зокрема, це перша аудієнція Зеленського у членів королівської родини, під час якої принц Вільям відзначив важливість офіційного візиту президента України до Британії. Зеленський наголосив на теплому прийомі, який відчуває українська делегація у Британії, та важливості підтримки міжлюдських контактів.

Україна та Велика Британія розділяють бачення щодо багатьох питань.

«Людські контакти завжди найважливіші для країн. Україна та Велика Британія розділяють бачення щодо багатьох питань», – сказав Зеленський.

Крім того, під час зустрічі відбувся обмін думками з низки питань міжнародного порядку денного, зокрема щодо екологічних ініціатив, а також двосторонньої взаємодії з питань медичної реабілітації військовослужбовців, гендерної та соціальної рівності, протидії домашньому насильству.

Співрозмовники також обговорили необхідність тісної координації країн світу задля подолання пандемії коронавірусу та забезпечення рівного доступу держав до вакцини у разі її розробки.

Зеленський запросив герцога та герцогиню Кембриджських відвідати Україну з візитом.

7-8 жовтня президент України Володимир Зеленський перебуває в офіційним візитом у Великій Британії.

Telegram Channel