Курси НБУ $ 39.78 € 42.31
На Алясці визначили найпузатішого ведмедя-товстуна (Фото)

Отакої!

Фото REUTERS.

На Алясці визначили найпузатішого ведмедя-товстуна (Фото)

Шляхом голосування переміг звір під номером 747

У національному парку Катмай на Алясці з 30 вересня по 6 жовтня пройшов щорічний «Тиждень товстих ведмедів». Під час конкурсу глядачі голосують за самого розповнілого мешканця парку. Цього року в конкурсі змагалися 2200 бурих ведмедів. Шляхом голосування переміг звір під номером 747.

Адміністрація парку вважає, що ведмідь переміг заслужено. За їхніми словами, звір ще влітку був таким товстим, що був готовий впасти в сплячку. Але він продовжив їсти і в вересні його живіт вже волочився по землі, інформує УНІАН.

У національному парку Катмай на Алясці з 30 вересня по 6 жовтня пройшов щорічний «Тиждень товстих ведмедів».

Головним суперником 747-ого став ведмідь Чанк. Два ведмеді довго змагалися один з одним, але перший стрімко вирвався вперед в останній день голосування.

За приблизними оцінками, вага 747-го досягає 635 кг. При цьому великою вагою для ведмедя перед сплячкою вважається 453 кг. Такий вражаючий результат став можливим завдяки рекордному вмісту лосося в річках парку. Оскільки парк був закритий для відвідування під час пандемії, лосося в річках ніхто не ловив і вся риба дісталася ведмедям. 

Національний парк Катмай є однією з найбільш диких земель в США. Влада Аляски каже, що повнота ведмедів - доказ їх комфортного проживання в парку.

Telegram Channel