Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
У нововолинській міській лікарні встановили два рентгенапарати

Валерій Ждань розповів і про принцип роботи рентгенологічного апарата у поліклінічному відділенні.

Фото nov-rada.gov.ua.

У нововолинській міській лікарні встановили два рентгенапарати

Їхня вартість понад 7 мільйонів гривень

Нещодавно міська лікарня отримала два нові цифрові рентгенапарати. Один із них – пересувний – вартістю 4 млн 600 тис грн, купили спонсори – АТ «Укргазвидобування». Його облаштували у хірургічному корпусі Нововолинської ЦМЛ. Інший – стаціонарний – вартістю 2 млн 700 тис грн, придбали за кошти міського бюджету і встановили на першому поверсі поліклініки, інформує Нововолинська міська рада. Таке медичне устаткування особливо необхідне в умовах цьогорічної пандемії коронавірусу.

Цими днями міський голова Віктор  Сапожніков, його перший заступник, секретар ради  Андрій Сторонський і радник міського голови Володимир Рожелюк побували у медзакладах, де оглянули сучасне устаткування й ознайомилися з принципом їхньої дії.

Один із них – пересувний – вартістю 4 млн 600 тис грн, купили спонсори – АТ «Укргазвидобування». Його облаштували у хірургічному корпусі Нововолинської ЦМЛ.

Використання такого обладнання дозволить покращити якість рентгенодіагностики та зменшить променеве навантаження на пацієнта, а також дасть можливість робити знімки в операційній, в приймальному та реанімаційному відділеннях. Рентгенапарати в автоматичному режимі визначатимуть дозу опромінення, яку отримав пацієнт при рентгенообстеженні.

– Пересувний рентгенівський апарат 2020 року випуску, він  дозволяє робити знімки пацієнтам у палатах стаціонару та в операційному блоці. Немає ніякої плівки, фотолабораторії, проявлення, як це робилося раніше. Використовуються сучасні технології. Обстеження триває 3-4 хвилини. У результаті отримуємо дуже якісні знімки, – сказав завідувач рентгенологічним відділенням Валерій Ждань.

Валерій Ждань розповів і про принцип роботи рентгенологічного апарата у поліклінічному відділенні. Наголосив, що апарат дуже надійний. Знімок можна зробити як у стоячому, так і в лежачому положеннях.

Завідувач рентгенологічним відділенням продемонстрував робочі місця лаборанта та лікаря-рентгенолога.

Telegram Channel