Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Волинські лісівники проводять осінню інвентаризацію

Проводиться інвентаризація  шляхом  закладання  пробних площ у  найбільш характерних місцях ділянок лісових культур.

Фото lisvolyn.gov.ua.

Волинські лісівники проводять осінню інвентаризацію

Під час осінньої інвентаризації оцінюють приживлюваність та якість лісових культур

Проведення інвентаризації на Волині розпочалося 1 жовтня. Інвентаризація – облік посадженого та вирощеного лісівниками. Це щорічне надважливе завдання. Під час осінньої інвентаризації дається оцінка приживлюваності та якості лісових культур. Про це інформує пресслужба облуправління лісового й мисливського господарства.

Реклама Google

Для оцінки фактичного стану лісових культур у лісництвах створені  спеціальні комісії.

Фахівці облікують кількість та якість садивного  матеріалу  у розсадниках, визначають стан лісових культур, природного поновлення, переводять  лісові  культури і природне поновлення у вкриті лісовою рослинністю землі, оформляють всі первинні документи.

Держлісгоспами області заплановано виростити у розсадниках 17 млн сіянців основних лісоутворюючих порід, фактично вирощено в межах 20 млн. 

Варто зазначити, що цього року держлісгоспами області було заплановано виростити у розсадниках 17 млн сіянців основних лісоутворюючих порід, фактично вирощено в межах 20 млн. Цього садивного матеріалу цілком вистачить для проведення лісокультурної кампанї-2021.

При   інвентаризації   враховують   тільки   життєздатні рослини. На  пробних   площах   шляхом   суцільного   перерахунку визначають  кількість  рослин,  що збереглися,  за породами.  Дані обліку перераховують на 1 га і визначають відсоток приживлюваності культур  на  всій  ділянці  як відношення кількості рослин, що збереглися, до фактично висадженої.

Telegram Channel