Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
«Їх треба опустити на землю», – Богдан Шиба про луцьких муніципалів (Відео)

Кандидат стверджує, що муніципальна поліція створена не для покарання громадян, а для підтримування громадського порядку в місті.

Фото facebook.com/BogdanShybaofficial.

«Їх треба опустити на землю», – Богдан Шиба про луцьких муніципалів (Відео)

Кандидат на посаду Луцького міського голови Богдан Шиба вважає, що департамент муніципальної варти Луцької міської ради значно перевищив свої функції. Один із головних пунктів передвиборчої програми Шиби: розігнати муніципальну варту – бойову бригаду олігархів

Про це він розповів у інтерв’ю журналістам Олегу Криштофу та Анастасії Качині.

За словами Богдана Шиби, він ніколи б не посилив цей орган. Така служба була і тоді, коли він був міським головою, але в той час муніципали не переступали через допустимі межі.

Треба їх опустити на землю, щоб вони виконували свої функції, а не ходили, лякаючи людей.

«Зараз вони у великій мірі виконують поліційні функції. Чому? Бо це ж так цікаво – штрафи виписувати, наповнювати бюджет. Коли я був міським головою, щороку, коли затверджували бюджет, то там служби писали певну суму штрафів, які планують в наступному році забрати. Я тоді обрізував цю суму мінімум на половину, бо казав: «Не можна істотно наповнити бюджет, штрафуючи своїх власних громадян». Робочі місця відкривайте, щоб люди податки платили. А тут пішла така політика, що вони виконують бюджет лише штрафами, штрафами, штрафами…» – каже Богдан Шиба.

Кандидат на посаду Луцького міського голови розповідає, що муніципальна поліція створена не для покарання громадян, а для підтримування громадського порядку в місті.

«Щоб не гадили, не смітили, не заважали один одному жити. Тобто це мав бути не караючий меч міської влади, а нащось він так перетворився. Тобто треба їх опустити на землю, щоб вони виконували свої функції, а не ходили, лякаючи людей», – вважає Шиба.

Демонтаж силовими методами, який застосовують працівники мунварти, на думку Богдана Шиби, – це пряме перевищення своїх повноважень.

«Якби це робили судові виконавці під охороною поліції, виконуючи рішення суду, це зрозуміло. А як це робить муніципальна варта, розказуючи, що це не порушення закону – мені дивно, але найбільше мені страшно. Бо це вони своїх людей, своїх лучан… Державну поліцію призначає держава, а муніципальну поліцію призначають вибрані лучанами посадовці для того, щоб робити лучанам комфортні умови життя. От вони й роблять «комфортні» умови. Їх треба просто опустити на землю, забрати в них невластиві функції і хай працюють», – каже кандидат на посаду Луцького міського голови.

Telegram Channel