Курси НБУ $ 39.78 € 42.31
Верховний суд зобов'язав Зеленського під час виконання службових обов’язків говорити українською

Президент має спілкуватися державною мовою.

Фото УНІАН.

Верховний суд зобов'язав Зеленського під час виконання службових обов’язків говорити українською

Суд визнав, що Зеленський має спілкуватися українською під час виконання службових обов’язків

Верховний Суд визнав, що Президент України зобов’язаний спілкуватися державною мовою під час виконання службових обов’язків.

Про це пише УНІАН, посилаючись на пресслужбу суду.

«Розглянувши апеляційну скаргу позивача, Велика Палата ВС вказала на те, що під час виконання службових обов’язків Президент України зобов’язаний спілкуватися державною мовою», - йдеться у повідомленні.

 

У травні 23 травня 2019 року на форумі інтернет-діячів iForum-2019 президент спілкувався недержавною мовою. Через це до суду було подано позов, в якому просили визнати спілкування Зеленського російською – протиправним.

У суді відзначили, що за дії, вчинені в межах політичної діяльності, а не під час виконання передбачених Конституцією повноважень, Президент несе політичну, а не юридичну відповідальність.

 

Враховуючи викладене, Велика Палата ВС закрила провадження у справі, оскільки заявлені позивачем вимоги не підлягають розгляду в порядку адміністративного судочинства. 

Нагадаємо, до суду було подано позов, в якому просили визнати протиправним спілкування Зеленського 23 травня 2019 року на форумі інтернет-діячів iForum-2019 недержавною мовою та зобов’язати його утриматися від спілкування недержавною мовою на всій території України при здійсненні повноважень. Тоді касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду відмовив у задоволенні заявлених позивачем вимог у повному обсязі, але позивач подав апеляційну скаргу.

 

Джерело: УНІАН.
Telegram Channel