Курси НБУ $ 39.38 € 42.32
На Рівненщині почали видавати «зелені» номерні знаки для електроавто

Вартість звичайних номерних знаків та знаків для електромобілів майже однакова: 108 грн 80 коп для звичайних авто та 108 грн – для електромобілів.

Фото Суспільного.

На Рівненщині почали видавати «зелені» номерні знаки для електроавто

Йдеться про транспорт, який рухається виключно на електротязі

На Рівненщині почали видавати «зелені» номерні знаки для електромобілів. Станом на п'ятницю, 9 жовтня, їх отримали двоє автовласників. Йдеться про транспорт, який рухається виключно на електротязі. Так звані гібридні авто в цю категорію не потрапляють, інформує Суспільне.

Реклама Google

Для особистого транспорту номери – це зелені цифри та літери на білому тлі. Для транспорту, який займається ліцензійним перевезенням пасажирів – зелені знаки на темно-жовтому тлі.

Для особистого транспорту номери – це зелені цифри та літери на білому тлі. 

«Я вирішив змінити номерні знаки, щоб мій автомобіль відрізнявся від інших на дорозі не тільки тим, що він електричний, а щоб було видно здалеку. Сподіваюся, що у нашому місті буде прийнята програма розвитку по парковках, де можна машину залишити, зарядити», – розповів власник електромобіля Гореслав Літвінчук.

 

 За інформацією заступника начальника регіонального сервісцентру МВС в області Віктора Залюбовського, Україна є одним з лідерів за зростанням кількості придбаних електромобілів – у 2020-му році їх зареєстрували на 42% більше, ніж торік.

На Рівненщині в 2020-му зареєстрували 226 електромобілів. За словами Віктора Залюбовського, видача «зелених» номерів відбувається на загальних підставах.

«Якщо будуть ставити зарядні станції, то доступ до них і стоянок будуть мати електромобілі, які працюють лише на електротязі, тобто це не гібриди. Комбінації цифр цих номерних знаків, так само, як і звичайних знаків, якщо є платними – так і залишаються, але вони видаються на легкові автомобілі», – розповів Віктор Залюбовський.

Для таксі чи автобусів такі знаки видаватимуться безкоштовно. Вартість звичайних номерних знаків та знаків для електромобілів майже однакова: 108 грн 80 коп для звичайних авто та 108 грн – для електромобілів, – зазначив посадовець.

Telegram Channel