Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
«Не можна, щоб посередники наживалися на цьому», – Шиба про електронні квитки в Луцьку

«Це прогресивний крок, але ці всі деталі мають бути дуже добре прораховані», – каже кандидат.

Фото Iryna Kabanova.

«Не можна, щоб посередники наживалися на цьому», – Шиба про електронні квитки в Луцьку

Кандидат на посаду Луцького міського голови Богдан Шиба вважає, що лучани, оплачуючи проїзд в громадському транспорті банківською карткою, не повинні платити комісію банку. Це, за словами Шиби, недопрацювання Луцької міської ради

Про це він розповів у інтерв’ю журналістам Олегу Криштофу та Анастасії Качині.

Богдан Шиба вважає, що запровадження у Луцьку електронного квитка – це, без сумніву, крок вперед.

«Суспільство рухається вперед, громада міста Луцька теж рухається вперед. Підросли молоді покоління, які, напевно, не знають, як росте хліб або звідки береться ковбаса, вони знають, що вона береться в супермаркеті. Але вони знають, як користуватися ґаджетом і їм незручно вже заходити в громадський транспорт чи в будь-який заклад торгівлі і шукати по кишенях готівку», – розказує Богдан Шиба.

Ці речі мають бути регульовані положенням, яке затверджує міська рада.

Хорошим нововведенням, на думку Шиби, є також можливість оплатити проїзд в маршрутках і тролейбусах банківською карткою. Однак ця система непрорахована, адже при оплаті за проїзд банківською карткою пасажиром оплачується комісія банку. Це, за словами Богдана Шиби, неприпустимо.

«Отут має бути серйозна робота міської ради. Це все має бути прораховано. Ці речі треба дуже регулювати. Не можна допускати, щоб посередники наживалися на тому. У багатьох галузях зараз є дуже багато посередників, які на рівному місці хочуть собі заробляти. Ці речі мають бути регульовані положенням, яке затверджує міська рада. Обов’язково має бути посилання на чинне українське законодавство, яке покладає ці обов’язки на органи місцевого самоврядування. Це прогресивний крок, але ці всі деталі мають бути дуже добре прораховані», – вважає Богдан Шиба.

Кандидат на посаду Луцького міського голови пригадав єдиний розрахунковий центр у Луцьку, який створив Антон Кривицький. Центр, за словами Шиби, став серйозним кроком вперед, бо не потрібно було більше бігати по банках, касах у різних місцях, можна на одному рахунку розрахуватися за всі комунальні послуги.

«Там теж була комісія, але це було 3-5 копійок. Коли цей єдиний рахунок перейшов до обслуговування банків, комісія значно зросла. Скажімо, Приватбанк бере вже 3-5 гривень комісійних, і, причому, не за цілий рахунок, а за кожен платіж. Мені теж дуже неприємно, коли в моєму єдиному рахунку, там, здається, 11 платежів, де один з платежів – плата за землю, яка становить 13 копійок. Комісія за цей платіж – 3 гривні», – каже Шиба.

Telegram Channel