Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
На луцькому перехресті просять знак «Напрямок руху за смугами»

Луцьке перехрестя

Фото Сайт місцевих петицій.

На луцькому перехресті просять знак «Напрямок руху за смугами»

З боку вулиці Шевченка – постійні затори

У Луцьку просять становити знаки 5.16 «напрямок руху за смугами» на перехресті між проспктом Волі та вулицями Богдана .Хмельницького і Шевченка (зі сторони проспекту Волі).

Таку петицію зареєстрував Богдан Романюк 9 жовтня.

Автор зазначає, що це перехрестя в центрі Луцька – аварійне, небезпечне і незручне. З боку вулиці Шевченка – постійні затори.

Організація дорожнього руху не дає змоги побачити наміри водіїв.

 

«Воно й не дивно, тут знак «дати дорогу» і головна дорога змінює напрямок. Але не все так просто. В свідомості наших водіїв, якщо головна дорога змінює свій напрямок, дуже багато людей не вважає за потрібне вмикати вказівник повороту. У цьому випадку водії просто чекають, доки не стане зрозуміло, куди поїде авто. Це затягує процес, в деяких випадках навіть критично. Організація дорожнього руху не дає змоги побачити наміри водіїв», – арґументує лучанин та пропонує вирішення ситуації наступним чином: 

«На перехресті потрібні два знаки «напрямок руху по смузі», трішки фарби – і все запрацює. Лівий ряд – поворот ліворуч на Богдана Хмельницького. Правий ряд – рух прямо на вул. Шевченка і заїзд в двір. Це дасть можливість на 2-3 секунди раніше розуміти наміри водія на головній дорозі, а отже пропускна спроможність цього перехрестя виросте, якщо не в рази, то просто суттєво», – переконаний чоловік.

 

Реклама Google

 

Джерело: Сайт місцевих петицій
Telegram Channel