Курси НБУ $ 39.57 € 42.12
Андрій Шевченко: «Найбільш позитивний момент сьогоднішнього матчу – це те, що глядачі повернулися на трибуни»

Андрій Шевченко.

Фото УНІАН.

Андрій Шевченко: «Найбільш позитивний момент сьогоднішнього матчу – це те, що глядачі повернулися на трибуни»

Збірна України поступилася німцям з рахунком 1:2

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко дав прес-конференцію після матчу Ліги націй проти збірної Німеччини (1:2), розшифровку якої подає sport.ua:

– Найбільш позитивний момент сьогоднішнього матчу – це те, що глядачі повернулися на трибуни. Футбол з уболівальниками і без них – це зовсім різні речі. Нам дуже приємно, що вболівальникам дали можливість повернутися на трибуни. Найголовніше, щоб все відбувалося в рамках існуючих вимог. А підтримка уболівальників для нас, повторюся, дуже важлива, ми чули, як нас підтримували.

Що стосується гри, то мені була дуже приємна реакція команди на поразку від Франції. 1:7 – це занадто, і ми багато говорили з хлопцями про це. І я задоволений правильною їхньою реакцією. Сьогодні вони повністю виконали установку на матч. Ми трохи змінили модель нашої гри, у нас просто немає іншого вибору, зважаючи на те, з якими командами ми зараз граємо. Тим більше, ми зараз позбавлені нашого повного складу. Сьогодні на поле вийшли фактично дебютанти: на такому рівні в офіційних матчах багато хто грав перший раз. І ці хлопці себе проявили дуже добре.

– Чого ви чекаєте від збірної України в цій Лізі націй?

– Я ще перед початком сезону озвучив наші цілі. Ця Ліга націй для мене – підготовка команди на наступний рік, на відбірковий цикл ЧС-2022 і фінальну частину Євро-2020. Якщо ми зможемо затриматися в дивізіоні А, виступаючи в такій групі, то це стане чудовим результатом.

У нас немає такої обойми виконавців, як у Німеччини та Іспанії.

Треба враховувати рівень наших суперників, наші травми і COVID, який пройшовся по українських командах. Все це дуже сильно впливає на якість нашої гри. У нас немає такої обойми виконавців, як у Німеччини та Іспанії. Якщо у нас випадає 1–2 людини, то нам вже складно щось змінити. А про що говорити, якщо випадає відразу 10 гравців? Повторюся: я свідомо залучив молодих хлопців. Ми створюємо конкуренцію. Може, в найближчому майбутньому хтось із цих хлопців займе місце в основному складі збірної України.

– Могли б ви ділитися з нами даними, які ви отримуєте за підсумками матчів збірної України?

– Такі дані – не секрет. Статистика за підсумками матчів є у відкритих джерелах. У нас, звичайно, є своя специфіка, але я не можу на прес-конференціях затримуватися годинами (сміється).

Можу сказати одне. Якщо взяти статистику за інтенсивністю і швидкісною роботою, то наші найкращі клуби, «Динамо» і «Шахтар», абсолютно не можуть зрівнятися з топ-чемпіонатами Європи. А це важливий критерій. Нам потрібен сильний чемпіонат, щоб футболісти грали на зовсім іншому рівні, на зовсім інших швидкостях. Це відіграє велике значення в сучасному футболі.

– Чи згодні ви з тим, що Бущан сьогодні був одним з кращих в складі збірної України, незважаючи на прикру помилку, яка призвела до другого голу в наші ворота?

– Ми завжди підтримуємо тих футболістів, які помиляються. Від помилок ніхто не застрахований. Бущана ми підтримали, він дуже добре впорався, а після помилки навіть додав. Всі помиляються. Я задоволений тим, що хлопці прислухалися до тієї тактики, яку ми вибрали на цей матч.

Збірна Німеччини – така команда, яка на полі може робити все. Якщо вона хоче прискоритися, то у неї для цього є швидкі футболісти попереду. А ще в її складі є Тоні Кроос – футболіст просто феноменальний, він грає майже без втрат. Сьогодні нам потрібно було балансувати, діяти з великою кількістю переміщень і пресингу. Все це хлопцями виконувалися. А пояснити таке за один день непросто. Хлопці проявили в цьому плані себе молодцем.

– Чи є у вас варіанти інших побудов ліній оборони і півзахисту на матч з Іспанією, з огляду на те, яка обойма футболістів є зараз у вашому розпорядженні?

– Подивимося, як відновляться хлопці. У Коваленко судома – є питання щодо його стану. Подивимося, як Сидорчук буде себе почувати.

– Чи буде команда проходити тест на коронавірус до матчу з Іспанією? Якщо так, то в разі виявлення заражених футболістів, чи будете ви кого-то довикликати в збірну?

– Тест ми будемо проходити однозначно. Такий зараз регламент. Але довикликати ми нікого не плануємо. Найголовніше зараз – відновити хлопців. Сьогодні ми витратили дуже багато сил, а лава у нас коротка. Викликати ж футболістів просто для кількості я не бачу сенсу. Ми викликаємо тільки тих хлопців, в яких бачимо шанс, у яких є необхідні характеристики. Так що будемо працювати з тими, хто є.

 

Ліга націй УЄФА. Ліга А. Група 4. Турнірна таблиця:
М Збірна І В Н П М О
1. Іспанія 3 2 1 0 61 7
2. Німеччина 3 1 2 0 4–3 5
3. Україна 3 1 0 2 37 3
4. Швейцарія 3 0 1 2 2–4 1


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel