Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
«У Луцьку всі знають, що я ні з ким не в долі і ніяким олігархам не прислуговую», – Богдан Шиба

Кандидат каже, що на посади в місті треба поставити людей професійних і некорупційних.

Фото facebook.com/BogdanShybaofficial.

«У Луцьку всі знають, що я ні з ким не в долі і ніяким олігархам не прислуговую», – Богдан Шиба

Богдан Шиба розповів, якою роботою займеться в перші дні на посаді Луцького міського голови

Планами він поділився із журналісткою інтернет-видання «Таблоїд Волині» Ольгою Магас.

За словами Богдана Шиби, першим ділом потрібно переглянути бюджетні програми і домогтися, аби ремонт дворів робили не у тих дворах, де живе якийсь депутат, а у всіх без винятку.

«Першим ділом має бути зупинено оце точкове розтринькування коштів, коли в тому дворі, де живе якийсь депутат, роблять ремонт, а в інших можна не робити, а якщо робити, то як-небуть», – розповів Шиба.

Шиба згадує, що коли був міським головою, то не було закріплених депутатів за округами, депутати не мали депутатських фондів. Це, за словами колишнього очільника міста, –порушення бюджетного кодексу.

Щоб дороги в місті були якісні і довго служили без ремонту, треба, щоб міський голова не був в долі.

«Кошти з бюджету мають виділятися тільки відповідно до затверджених програм. Зібрались депутати, затвердили програму з благоустрою. Потім відповідна служба має подати перелік вулиць, доріг, які знаходяться в поганому стані. Визначається пріоритетність, де найгірший стан, то в першу чергу. Визначається перелік від першого до останнього, визначається така укрупнена вартість цих робіт і затверджується міськрадою, а далі виконавчий комітет і міське управління виконують свої функції. При цьому не виконують за принципом «де і який депутат живе», а чітко – пункт один, пункт два... І ніхто не має претензій, ніхто на цьому не заробляє», – пояснив кандидат на посаду Луцького міського голови.

Читайте також: Кому заважає Шиба?

Кожної весни, коли сходить сніг з міських вулиць і з ним сходить асфальт, «Українське радіо» робить цикл передач про вітчизняні дороги, особливо в містах. І хоч минуло десять років від часів, коли Шиба був мером, щороку його запрошують на цю програму.

«І щоразу просять, аби я сказав, що кажу завжди: «Щоб дороги в місті були якісні і довго служили без ремонту, треба, щоб міський голова не був в долі». Оцю долю треба ліквідувати в першу чергу», – розповів Богдан Шиба.

Друге, що треба зробити, каже Шиба, це поставити на посади людей професійних, некорупційних.

«Не тих, що будуть казати «що вам треба і що вам подати?». В Луцьку достатньо серйозних професіоналів, але вони зможуть працювати тільки тоді, коли їм буде дана можливість і буде контроль, аби їх теж не потягнуло на якісь схеми. В Луцьку всі знають, що я ні з ким не в долі і ніяким олігархам не прислуговую. Скажу навіть більше – вони мене недолюблюють (сміється, – авт.). Тому якість роботи в міському господарстві та якість роботи управлінців, які будуть відповідати за кожну ланку, гарантована», – запевнив Богдан Шиба.

Telegram Channel