Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Коронавірус може жити на смартфонах до чотирьох тижнів

Вірус був “надзвичайно стійким”, виживав протягом 28 днів на гладких поверхнях, таких як скло на екранах мобільних телефонів.

People check their phones after arriving on a flight from Europe at Logan International Airport in Boston, Friday, March, 13, 2020. Beginning at midnight Friday most Europeans will be banned from entering the United States for 30 days to try to slow down the spread of the coronavirus. Americans returning from Europe will be subject to enhanced health screening. For most people, the new coronavirus causes only mild or moderate symptoms, such as fever and cough. For some, especially older adults and people with existing health problems, it can cause more severe illness, including pneumonia. The vast majority of people recover from the new virus. (AP Photo/Michael Dwyer)

Фото MD.

Коронавірус може жити на смартфонах до чотирьох тижнів

При цьому вірус найчастіше передається при кашлі, чханні або розмові. Але експерти кажуть, що він також може поширюватися частками в повітрі, а також на таких поверхнях, як метал і пластик

Коронавірус, який може спричинити COVID-19, може залишатися заразним на таких поверхнях, як банкноти, екрани телефонів і нержавіюча сталь, протягом 28 днів. Як повідомляє національне наукове агентство Австралії (CSIRO), коронавірус може виживати на поверхні набагато довше, ніж вважалося раніше.

Вірус був «надзвичайно стійким», виживав протягом 28 днів на гладких поверхнях, таких як скло на екранах мобільних телефонів. 

Але останнє дослідження австралійського агентства CSIRO показало, що вірус був «надзвичайно стійким», виживав протягом 28 днів на гладких поверхнях, таких як скло на екранах мобільних телефонів і пластикові та паперові банкноти, при температурі +20 градусів Цельсія, що приблизно відповідає рівню кімнатної температура.

Для порівняння, вірус грипу може вижити в тих же умовах протягом 17 днів.

Дослідження CSIRO, опубліковане в Virology Journal, показало, що вірус менше живе при більш високих температурах. Він перестав бути заразним на деяких поверхнях протягом 24 годин при температурі +40 градусів Цельсія. Вказані експерименти проводилися в темряві.

Telegram Channel