Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Богдан Шиба розказав, яку умову поставив дітям, коли вони пішли в іншу віру (Відео)

Кандидат вважає, що в людина має право самостійно обирати свій шлях до Бога.

Фото facebook.com/BogdanShybaofficial.

Богдан Шиба розказав, яку умову поставив дітям, коли вони пішли в іншу віру (Відео)

Кандидат на посаду Луцького міського голови Богдан Шиба – прихожанин Свято-Троїцького собору Православної церкви України. Його діти – протестанти

Про це Шиба розповів у інтерв’ю журналістам Олегу Криштофу та Анастасії Качині.

За словами Богдана Шиби, він спілкується з усіма християнськими конфесіями.

«Я дуже поважаю релігійні переконання людей. Якщо я бачу, що людина має такі переконання, я її дуже поважаю, незалежно від того, до якої церкви вона ходить», – сказав він.

Я дуже поважаю релігійні переконання людей. Якщо я бачу, що людина має такі переконання, я її дуже поважаю, незалежно від того, до якої церкви вона ходить.

Коли доньці та синові Богдана Шиби виповнилося 16 років, він сказав, що вони самостійно мусять шукати свій шлях до Бога.

«Сказав, що я на цей вибір впливати не буду. Але тільки я виставляю одну умову: те саме вони скажуть своїм дітям, коли їм стане 16 років. Тобто кожна людина має знаходити свою дорогу до Бога. Я поважаю вибір кожної людини, і в тому числі своїх дітей. Але теж ставлю умову: вони так само мають поважати вибір своїх дітей, а не чинити тому опір», – розповів кандидат на посаду Луцького міського голови.

Нині в кожному мікрорайоні міста, в кожному житловому комплексі будується церква, тоді як часто там не вистачає шкіл чи садочків. Богдан Шиба вважає, що храм цінний тоді, коли він заповнений людьми.

«Коли Українській церкві мали надавати Томос, то приїжджали екзархи Вселенського патріарха, і кожен із них підкреслив навіть оцю проблему. Казав: «В Україні забагато церков». І це правда. Тому що оця погоня за отриманням земельних ділянок і будівництвом церков часто навіть там, де громада церковна невеличка, де декілька десятків людей ходять, але храм будують. Уявляєте, скільки там треба назбирати грошей? Ці люди не можуть назбирати грошей навіть на те, щоб фундамент побудувати. Отже, треба в інший спосіб: ходити, просити, кланятись перед олігархами різними, щоб збудувати храм. На мою думку, храм тоді цінний, коли він заповнений людьми. А коли храмів багато, а там присутні по десятеро людей, це дуже гнітюче», – переконаний кандидат на посаду Луцького міського голови.

Telegram Channel