Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Як фінансують «експертів» Шарія - журналісти розкопали «чорну касу» партії червоних кульок

Анатолій Шарій.

Фото Пікабу.

Як фінансують «експертів» Шарія - журналісти розкопали «чорну касу» партії червоних кульок

Проект журналістських розслідувань Дениса Бігуса «Наші гроші» оприлюднив інформацію про те, як фінансується медійна активність партії Шарія. Журналісти повідомляють, що політичних проект скандального блогера проплачує піар на українських телеканалах і проводить мільйони гривень через «чорну касу»

У розслідуванні йдеться про те, що неофіційні фінансові витрати партії Шарія пов’язані з посадовою особою підприємств з орбіти БРСМ-Нафта. Ця особа на прізвище Ларкіна нібито схвалює всі неофіційні фінансові витрати на діяльність партіі Шарія.

За даними журналістів, за один місяць тільки на тіньові зарплати партія витратила 1,3 мільйона гривень.

Реклама Google

У розслідуванні були оприлюднені повідомлення з Telegram-чатів, які начебто використовують у структурі Шарія. За словами Дениса Бігуса, у чатах фігурує сам блогер, його дружина Ольга, та інші активісти партії, які нібито мають відношення до переказів значних сум грошей.

За даними журналістів, за один місяць тільки на тіньові зарплати партія витратила 1,3 мільйона гривень.

Окремо оплачуються гонорари «експертів», які в ефірах різноманітних ток-шоу популяризують Шарія і його партію.

Кожен з цих «експертів», наголошують розслідувачі, має свою ставку за ефір - залежно від категорії. Найменший гонорар за один ефір начебто складає 45 доларів США, «експерт» вищої категорії коштує 90 доларів США за ефір. ВІП-«експерти» отримують від 100 до 200 доларів США за один ефір.

Журналіст Денис Бігус наголошує, що його джерела інформації надійні, а в переписці та звітах, які є в розпорядженні редакції, зазначаються персональні дані партійців, номери їх банківських карток та інша інформація. «Наші гроші» заявили, що передали всі отримані документи правоохоронцям.

 

Telegram Channel