Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Уряд продовжив карантин в Україні до кінця року. ОФІЦІЙНО

Карантин буде до січня!

Фото УНІАН.

Уряд продовжив карантин в Україні до кінця року. ОФІЦІЙНО

Прем’єр-міністр озвучив нововведення

Кабінет міністрів продовжив дію адаптивного карантину до кінця 2020 року.

Про це на позачерговому засіданні заявив прем’єр Денис Шмигаль.

Очільник уряду пояснив, що адаптивний карантин в умовах стрімкого поширення COVID-19 поки є «найбільш дієвим механізмом» не тільки в Україні, а й у світі. Та назвав рішення «потрібним кроком».

Також Шмигаль анонсував нововведення, які стосуються, зокрема, кількості громадян, присутніх на одному публічному заході.

Захисні засоби – маски та рукавички – й надалі будуть обов’язковими.

 

«Наші розрахунки кажуть, що після відвідин концертів у регіонах кількість хворих зростала. Після таких «веселих» концертів зовсім невесело лікарям у медзакладах», – зауважив Шмигаль.

За його словами, у регіонах з відповідними обмеженнями спортивні заходи відбуватимуться без глядачів. Проте для міжнародних можуть зробити винятки – за окремим погодженням МОЗ. Захисні засоби – маски та рукавички – й надалі будуть обов’язковими.

Степанов на засіданні додав, що зміни стосуватимуться критеріїв, якими визначаються карантинні зони.

«Ми пропонуємо вдвічі підвищити цільовий показник охоплення тестувань – до 48 на 100 тис. населення (сьогодні 24, дійшли до позначки у 30 тисяч)», – сказав міністр.

МОЗ буде враховувати лише ті ліжко-місця, які відведені для інфікованих.

 

 

Водночас до «червоної» зони будуть переходити ті регіони, показники захворюваності в яких становитимуть понад 320 на 100 тис. населення протягом 14 днів.



 

Джерело: УНІАН.
Telegram Channel