Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
«Вона на українській мові говорить: так вона, получається, зверху, а ми знизу!». Найрезонансніші події тижня

Випадок із вчителькою Раїсою Піроговою засвідчив, що у багатьох формально україномовних школах насправді і далі насаджується російська.

Фото obozrevatel.com.

«Вона на українській мові говорить: так вона, получається, зверху, а ми знизу!». Найрезонансніші події тижня

Однією з найобурливіших новин минулих днів став скандал навколо поведінки вчительки з Одеси

Педагог накинулася на ученицю, бо та розмовляла державною мовою

Жінку звільнили через «аморальний проступок», а департамент освіти попросив вибачення у четвертокласниці, 
її батьків та педагогів

В Одесі вчителька гімназії № 4 Раїса Миколаївна Пірогова накричала на українськомовну дівчинку і намагалась нацькувати на неї клас просто на уроці.

Ребята, я чувствую, что вообще треба на українскій мові казати. Бо в нас, бачте,  шо робиться? Вона на українській мові говорить: так вона, получається, зверху, а ми знизу! А вона више нас, понімаєте?

Реклама Google
 

Жінці нібито не сподобався тон школярки, хоч з аудіозапису, який потрапив в інтернет, зрозуміло: її вивело із себе те, що дитина говорила українською. Мовній темі «педагог» присвятила багато часу у своїй емоційній «проповіді». «…Ребята, я чувствую, что вообще треба на українскій мові казати. Бо в нас, бачте,  шо робиться? Вона на українській мові говорить: так вона, получається, зверху, а ми знизу! А вона више нас, понімаєте?» — заявила серед іншого вчителька. Вона маніпуляціями намагалась протиставити українськомовну школярку всьому класу: «Давайте на украинском общаться. Нет? Вы сами так решили?» — звертається вона до учнів. Це при тому, що з 1 вересня згідно із законом вчителька має вести уроки українською мовою.

Дівчинка почала плакати, і жінка згодом перепросила, сказавши, що, можливо, неправильно її зрозуміла. Тим часом у департаменті освіти Одеської міськради заявили, що вчителя вже звільнили. «Як людина я не просто вражена. Як мама і жінка уявляю емоції учениці і хочу висловити свою підтримку: в тебе надзвичайно гарна мова, дитино… Розвивай її і надалі», — написала директорка департаменту Олена Буйневич.

«Цей жахливий інцидент — відповідь на запитання, яку насправді мову намагаються утискати та яка потребує державного захисту в Україні», — заявив Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь.

Любить, вочевидь, чоловік хильнути.
Любить, вочевидь, чоловік хильнути.

Звільненому зі скандалом прокурору, що обіцяв усіх «#бати», дали високу посаду

У Києві, видно, оцінили такий спітч

Колишнього прокурора Тернопільщини Миколу Петришина (на фото), якого звільнили за п’янку на робочому місці та невідповідну поведінку, призначили заступником керівника Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону.
Нагадаємо, він став прокурором Тернопільської області 14 вересня. У перший же день Микола Петришин влаштував п’янку, на якій змушував підлеглих обіцяти «виконувати будь–які накази», а якщо вони не будуть підкорятись, то пообіцяв їх «їб*ти як тупих свиней». Після цього скандалу прокурора звільнили, але, як виявилось, з «органів» не вигнали.

До речі, за інформацією антикорупціонерів–активістів, у 30–літнього Петришина за останні кілька років з’явились 2 квартири, 200–метровий будинок у Києві, земельні ділянки та 4 автомобілі. Численні статки він пояснив так: «У мене красива дружина, вона займається бізнесом».

Життя буває жорстокішим, ніж ми можемо собі уявити.
Життя буває жорстокішим, ніж ми можемо собі уявити. 

10-річний хлопчик у Запорізькій області зарізав батька-алкоголіка

Він штрикнув його ножем, коли той кричав на матір

Трагедія сталася у Вільнянському районі. «Поліцію і «швидку допомогу» викликала його мати,  1979 року народження. Правоохоронці також з’ясували, що глава сімейства зловживав спиртними напоями і перебував на обліку як особа, що вчинила домашнє насильство», — повідомили в тамтешній поліції.

Слідчі почали провадження за ч.1 ст.115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство).

На чому ж тепер зекономити пенсіонеру?
На чому ж тепер зекономити пенсіонеру?

Хліб подорожчає не на 40%, а «лише» на 15%

Скоро ціни на цей продукт доженуть європейські

До кінця 2020 року прогнозоване подорожчання хліба і хлібобулочних виробів має становити 10 — 15%. Про це повідомив віцепрезидент Всеукраїнської асоціації пекарів Юрій Дученко. Він «заспокоїв», заявивши, що 40–відсоткового подорожчання, про яке раніше говорили ЗМІ, не буде. Дученко нагадав, що з початку року вартість пшениці (50% собівартості хліба) виросла на 40%, причому тільки за вересень — на 25%. Крім того, істотно зросли ціни на цукор, соняшникову олію, логістичні послуги, енергоносії. 

Що ж, 15%, звісно, не 40, але для більшості українців і таке подорожчання досить відчутне.

Як вам рекомендація?
Як вам рекомендація? / Vladimir Shevcnuk

Лікар Комаровський назвав найкращий спосіб профілактики COVID-19

І це — …футбол!

Причому, цей вид спорту відомий педіатр «прописав» як гравцям, так і глядачам. За словами Євгена Комаровського, тяжкість перебігу інфекції залежить не тільки від віку людини, а й від того, скільки вірусів проникає в дихальні шляхи. Лікар зазначив, що на вулиці не можна отримати велику дозу коронавірусу, бо він швидко розвіюється. «Хай сидять на трибунах і обмінюються невеликою кількістю вірусів», — каже лікар. У більшості випадків малі дози мікробів не викличуть важкої хвороби, водночас організм зможе виробити проти них антитіла.

Можна сказати, що футбол — це така своєрідна вакцинація, тільки природна.

Telegram Channel