Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Лікарка пояснила, чому молодь в Україні почала тяжче хворіти на COVID-19

Чому хворіє молодь?

Фото 5 каналу.

Лікарка пояснила, чому молодь в Україні почала тяжче хворіти на COVID-19

Інфіковані коронавірусом починаються лікуватися вдома, призначають самі собі антибактеріальну терапію

Коронавірус вражає однаково всіх – і молодих, і старих. Зазвичай молодь, у разі відсутності супутніх захворювань, долає хворобу легше. Утім, останнім часом з тяжкою формою COVID-19 госпіталізують дедалі більше людей молодого віку.

Про це директорка (головна лікарка) Київської міської клінічної лікарні №4 Тетяна Мостепан розповіла «Obozrevatel TV».

Звичайно, молодь, люди з сильнішим імунітетом хворіють, але переносять хворобу більш-менш нормально. Але є група ризику – це люди, які мають супутні захворювання, хронічні, з кардіологічним анамнезом, з онкологічним анамнезом, з цукровим діабетом, з ожирінням. Ці люди перебувають під прицілом коронавірусу, у них перебіг хвороби важкий. Але маємо сказати, що останнім часом досить складно переносять хворобу і пацієнти більш молодого віку. Хвороба омолодилася», – каже Мостепан. 

 Самостійно «ніколи не потрібно нічого приймати, окрім, можливо, якихось профілактичних ліків, вітаміну С або полівітамінів».

 

Реклама Google

Вона додала, що кількість тяжких хворих серед молодих людей, яким потрібна госпіталізація, збільшилася передусім «через неправильне лікування».

«Насамперед тому, що не звертаються до сімейного лікаря. Починають лікуватися вдома з інтернетом, призначати самі собі нереальну антибактеріальну терапію, якісь ліки. Але я хочу, щоб усі зрозуміли: кожна пігулка має свою побічну дію. Кожне лікування має свої наслідки. І саме таких хворих ми сьогодні бачимо – які самі лікуються вдома, а потім ми боремося не тільки з коронавірусною хворобою і з її ускладненнями, а ми ще боремося із ускладненнями, яких вони набули, приймаючи неконтрольовану терапію», – розповіла лікарка.

Тетяна Мостепан зауважила, що самостійно «ніколи не потрібно нічого приймати, окрім, можливо, якихось профілактичних ліків, вітаміну С або полівітамінів».

«Якщо хворий бачить, що в нього погіршується стан, з’явилася якась віддишка, що він  дуже погано почувається, якщо в нього висока температура, він має одразу звернутися до сімейного лікаря й не зволікати. Якщо це критичний стан – до швидкої медичної допомоги», – радить лікарка.

Джерело: ТСН
Telegram Channel