Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Від шоколаду не товстіють, а кава спалює калорії? Правда чи міфи

У всьому треба знати міру.

Фото Pxhere.

Від шоколаду не товстіють, а кава спалює калорії? Правда чи міфи

Твердження щодо згубного впливу жирів і деяких харчових продуктів на наш організм насправді часто є дуже перебільшеними або взагалі неправдивими. Ми спробуємо розглянути існуючі міфи про дієтичні заборони і рекомендації

Від шоколаду не товстіють. Так, це правда, але за умови, що з’їдаєте кілька шматочків, а не всю плитку. Крім того, харчовою цінністю вирізняється лише темний, який містить велику дозу магнію, що має протистресові властивості, а також необхідні для здоров’я антиоксиданти.

Солодощі шкодять фігурі. Звичайно ж ні! Пам’ятайте, що дієта — ​це не кара, тому ви можете собі дозволити шматочок радості. Але не більше.

Відмовитися від цукру просто. Найновіші дослідження показали, що ми залежимо від нього настільки ж, як від кофеїну чи нікотину. Коли перестаємо класти його в чай, то згодом відвикаємо від солодкого смаку. Відмовляйтеся від цукру поступово.

Невеликі порції кави можуть прискорити обмін речовин, але в більших кількостях вони виводять із організму такі мінеральні речовини, як кальцій та магній.

Спортивні батончики чудово заміняють їжу. Так, це правда, але стосується тільки спортсменів. Вони призначені для того, щоб допомагати у формуванні м’язів, постачати необхідну кількість енергії під час тренувань.

Кофеїн спалює калорії. На це не варто розраховувати. Дійсно, невеликі порції кави можуть прискорити обмін речовин, але в більших кількостях вони виводять із організму такі мінеральні речовини, як кальцій та магній. Не варто також забувати, що після кожної чашки напою треба випивати склянку води, оскільки кава зневоднює організм.

Читайте також: Світ накриває цунамі ожиріння. Врятуватися зможуть не всі, – дієтологиня Скиталінська.

Telegram Channel