Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Зачинені дільниці та запізнілі засідання: на Волині ОПОРА інспектувала роботу ДВК

У селі Журавичі, в котрому дільниця розміщена в школі, пандуса для виборця на візку немає.

Фото oporaua.org.

Зачинені дільниці та запізнілі засідання: на Волині ОПОРА інспектувала роботу ДВК

На Волині спостерігачі ОПОРИ протягом 11-15 жовтня вибірково відвідували кількадесят дільниць у кожному із чотирьох районів, щоб проінспектувати роботу дільничних виборчих комісій. Втім, у робочий час спостерігачі не змогли потрапити до низки дільниць, оскільки ті виявилися зачиненими

Згідно із календарним планом, ТВК мали утворити дільничні виборчі комісії до 9 жовтня, а ті в свою чергу, протягом двох наступних днів – провести своє перше засідання. Тож спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА вибірково перевірили роботу дільничних виборчих комісій.

За результатами моніторингу, чимало із ДВК виявилися зачиненими у робочий час. 

За результатами моніторингу, чимало із них виявилися зачиненими у робочий час. Водночас усі дільниці обладнані табличками, проте принаймні три ДВК провели перше засідання пізніше передбачених строків.

Реклама Google

Володимир-Волинський район

У Володимирі-Волинському спостерігачі відвідали ДВК №070974. Дільниця виявилася відчиненою у робочий час, тут розміщений графік чергувань та роботи комісії. Водночас у будівлі є труднощі із доступністю – приміщення для голосування знаходиться на 2 поверсі, а пандуса до нього немає.

Натомість в інших дільницях, на яких побував представник ОПОРИ, труднощів не виникло: вони обладнані табличками, у робочий час тут були присутні члени ДВК, котрі надали протоколи перших засідань. Тож спостерігачі «проінспектували» роботу ДВК №070454 (будинок культури селища Затурці однойменної громади), №070182 (село Іванівка Іваничівської селищної громади), №070747 (фельдшерсько-акушерський пункт, село Юнівка Затурцівської сільської ТГ), №070047 (будинок культури, село Верба Оваднівської сільської громади).

Ковельський район

11 жовтня спостерігач ОПОРИ побував на дільниці №070944 у селищі Шацьк. Приміщення, де міститься дільниця, знаходиться у місцевому будинку культури. На час візиту спостерігача ДВК саме проводила перше засідання. 2 жовтня представник ОПОРИ вирушив у село Сильне, котре входить до складу Головненської селищної громади. Тут дільниця №070617 розміщується у актовій залі сільського клубу. Однак станом на 11:13 приміщення було закритим, членів комісії поблизу не виявилося.

15 жовтня спостерігач також завітав на дільницю №070960, котра міститься у селі Залісся. Дільниця виявилася відчиненою, однак всередині не було членів комісії. На дільниці з’явився член комісії приблизно через пів години від часу, коли туди зайшов спостерігач. За його словами, комісія провела перше засідання у неділю, 11 жовтня, однак протоколу засідання спостерігачу не надали – мовляв, він у голови комісії, котра на дільниці не присутня.

З-поміж інших дільниць, де побували спостерігачі, -- дільниця в селі Годомичі на Маневиччині. 15 жовтня спостерігач побував на виборчій дільниці №070671 у селі Годомичі Колківської селищної громади, котра знаходиться у місцевому будинку культури. На місці чергували члени ДВК, тут міститься табличка та є протокол. Натомість у селі Журавичі Ківерцівської міської громади, де дільниця №070302 міститься в школі, немає пандуса для заїзду візком.

Telegram Channel