Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
У Рівному презентували книжку дитини, яка бореться з онкозахворюванням

Отримані від продажу кошти підуть на дороговартісне обстеження закордоном.

Фото Суспільне.

У Рівному презентували книжку дитини, яка бореться з онкозахворюванням

У Рівному презентували збірку казок Марії Колеснік. Свої твори авторка надиктовувала у палатах медзакладу під час проходження сеансів хіміотерапій. Марія сподівається, що її казки допоможуть іншим дітям боротися зі своїми хворобами

У суботу, 17 жовтня, у Рівному представили «Диво» – збірку казок 11-річної Марії Колеснік, яка понад рік бореться з онкозахворюванням. Свої твори вона надиктовувала, лікуючись у медзакладі, пише Суспільне.

У серпні 2019 року Марії Колеснік із села Плоска Дубенського району поставили діагноз – пілоцитарна астроцитома. Дівчина пережила дві операції на головному мозку й три блоки хіміотерапій.

Про хворобу Марійки дізналися випадково, – розповіла мама дівчинки Людмила Колеснік.

Отримані від продажу кошти підуть на дороговартісне обстеження закордоном.

«До нас в село приїхала так звана пересувна клініка на колесах обстежувати діток. Обстеження показало, що вона повністю не бачить на праве око. Звернулися до окуліста, а він сказав, що справа не в очах і порадив звернутися до іншого лікаря», – каже вона.

Про те, що донька має талант письменниці – не здогадувались, розповіла мама Марії і додала, що здібності дівчинки допомогла розкрити письменниця Олена Медведєва, яка тоді завітала до них у лікарню.

У першу Марійчину збірку увійшли три казки, та лист до Святого Миколая.

«Мене надихала думка про те, що коли ці твори прочитають дітки, вони зможуть боротися зі своїми хворобами, якщо вони хворі. А якщо вони здорові, то вони будуть берегти своє здоров'я», – розповіла Марія Колеснік.

Надрукувати та видати збірку казок допомогла рівненська письменниця Олена Медведєва.

«Ми з нею писали те, про що вона мріяла. Вона начитувала мені ці тексти на диктофон, а я вже потім набирала на комп'ютері і поширювала у фейсбуці», – розповіла Олена Медведєва.

Марійка не лише написала свої історії, а й проілюструвала їх, – додала письменниця.

«Є історії, які варті того, щоб бути почутими. Якщо дитині подарувати диво, то вона виросте в дорослого, який навчиться ці дива дарувати. Марійка – це найменша доросла, яку я знаю, і її історія нікого не може залишити байдужим», – розповіла співорганізаторка заходу Ангеліна Любас.

«Казки цієї дитини дивовижні. Мені дуже хочеться, щоб ця книжка мала велике майбутнє, і в Марійки після цієї книжки було ще дуже багато казок», – сказала співорганізаторка заходу Вікторія Івченко.

Збірка «Диво» вийшла накладом у тисячу примірників. Отримані від продажу кошти підуть на дороговартісне обстеження закордоном.

Telegram Channel