Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
У Луцькому районі не запускають дитсадок, бо встановили заслабкий котел для опалення

Загальна кошторисна вартість об’єкту становить 38 млн 879 тис. грн.

Фото voladm.gov.ua.

У Луцькому районі не запускають дитсадок, бо встановили заслабкий котел для опалення

Будівельна готовість садочка у селі Крупа Луцького району – 100 відсотків

У селі Крупа Луцького району завершилося будівництво дитячого садка на 105 місць. Однак, для запуску роботи очікують ще поставку обладнання для кухні та ліквідацію зауважень у системі опалення. Зокрема заміни потребує котел, який не достатньо потужний для такого приміщення, інфоромує Волинська ОДА.

Нове будівництво дитячого садка на 105 місць у селі Крупа Луцького району розпочалося у 2017 році. Хоча питання будівництва садочку на рівні району підняли у 2012 році. Вже тоді у Крупі гостро стояла проблема з влаштування діток у ДНЗ, адже найближчий садочок знаходився у с.Підгайці, який фізично не міг усіх вмістити.

У 2020 році на будівельні роботи в рамках програми Президента України «Велике будівництво» з державного бюджету спрямували близько 6 млн грн.

Спочатку залучали кошти місцевого бюджету Підгайцівської сільської ради, Луцького районної ради, яка виділила свого часу близько 2,5 млн грн, та навіть обласного бюджету (80 тис. грн).

Опісля Волинська обласна державна адміністрація вирішила включити об’єкт до Державного фонду регіонального розвитку, адже для місцевих бюджетів це дуже велика сума. У 2020 році на будівельні роботи в рамках програми Президента України «Велике будівництво» з державного бюджету спрямували близько 6 млн грн.

На сьогодні будівельна готовність складає вже 100 відсотків. Загальна кошторисна вартість об’єкту становить 38 млн 879 тис. грн, з яких кошти державного бюджету – 26,6 млн грн, місцевих – 7,7 млн грн.

Telegram Channel