Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
У Польщі скасували новорічні свята, у Бельгії ввели комендантську годину

Громадяни мають працювати з дому, за винятком представників критично важливих галузей.

Фото Shutterstock.

У Польщі скасували новорічні свята, у Бельгії ввели комендантську годину

Обмеження мають бути більш серйозними

Польща скасувала традиційні масові гуляння під час Нового року в центрі Варшави. А от у Бельгії запровадили комендантську годину. Про це повідомляє «5 канал».

За традицією, на Банківській площі столиці Польщі в новорічну ніч відбувається масштабний концерт за участю зірок. А опівночі жителі й гості міста під бій курантів зустрічають Новий рік. Утім через епідемію влада Варшави вирішила не проводити велелюдних заходів.

За останній тиждень Польща кілька разів поспіль била рекорди за кількістю нових інфікованих за добу.

За останній тиждень Польща кілька разів поспіль била рекорди за кількістю нових інфікованих за добу. У країні повернули обов'язковий масковий режим у громадських місцях.  

Нові обмеження через спалах недуги запроваджує і Бельгія. Від понеділка по всій країні на місяць зачиняться ресторани, бари і кафе. Магазини та спортзали поки працюватимуть. 

З півночі до 5-ї ранку діятиме комендантська година. Громадяни мають працювати з дому, за винятком представників критично важливих галузей. Обмежили також соціальні контакти поза домівками. 

За останній тиждень середній добовий показник захворюваності на коронавірус у країні зріс на 80%, порівняно з попереднім тижнем.

Місцеві мешканці до обмежень ставляться з розумінням, але зазначають – люди чимало контактують між собою в громадському транспорті.

Telegram Channel