Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Богдан Шиба – про книгарню «Освіта», яку олігархи хочуть знищити (Відео)

Богдан Шиба впевнений, що книгарня може бути прибутковою.

Фото facebook.com/BogdanShybaofficial.

Богдан Шиба – про книгарню «Освіта», яку олігархи хочуть знищити (Відео)

Кандидат на посаду Луцького міського голови Богдан Шиба переконаний, що приміщення книгарні «Освіта» можна віддати в руки бізнесу лише у випадку, якщо там буде книгарня з кав’ярнею, а не ресторан

Про це Шиба розповів у інтерв’ю журналістам Анастасії Качині та Олегу Криштофу.

Волинська обласна рада стверджує, що книгарня «Освіта» повністю збиткове підприємство, натомість Богдан Шиба розповів, що воно не було збитковим, допоки не почались зазіхання на цю книгарню.

Тому я за компроміс: якщо хоче тим займатися приватник – хай зберігає книгарню і облаштовує ще поруч якусь кав’ярню, там місця вистачить.

Коли Шиба був мером Луцька, міська рада ухвалила рішення, що приміщення в оренду під книгарні надаватиметься за символічну ціну – 1 гривня на рік.

«І це правильно, тому що книгарня не може бути високоприбутковою. Книжкова мережа, така, як книгарня «Є», припустимо, яка має по Україні десятки своїх книгарень і має прямі зв’язки з видавництвами, де отримує книжки за нижчою вартістю, продає книжки відповідно з націнкою. Вона може бути прибутковою. А окрема книгарня – це нереально. Тому міська рада надавала пільгу, і книгарня («Освіта» – ред.) не була збитковою», – розповідає Богдан Шиба.

Коли ж з’явився зацікавлений бізнесмен, який захотів викупити приміщення, де на той час були розташовані книгарні «Планета» і «Освіта», аби зробити там заклад ресторанного господарства, міська і обласна ради, за словами Шиби, почали створювати проблеми книгарні «Освіта». Перед тим, нагадаємо, міськрада продала книгарню «Планета» бізнесмену з групи компаній «Континіум», яка нині під контролем олігарха Коломойського.

«Тим більше, ліквідували книгарню «Планета», повісили на «Освіту», щоб вона розраховувалась з боргами «Планети» (бо «Планета» була книгарнею наукової літератури, а вже зараз це не дуже популярно, не дуже купують книжки наукові і навчальні для університету). Багато поколінь лучан звикли, що там книгарня і там мають продаватися книжки», – каже кандидат на посаду Луцького міського голови.

Богдан Шиба переконаний, що «Освіту» можна віддати в руки бізнесу лише у випадку, якщо там зроблять книгарню, а біля неї – кав'ярню. Якщо ж бізнесмен у приміщенні книгарні хоче мати новий ресторан, то Шиба радить будувати нове приміщення.

«Тому я за компроміс: якщо хоче тим займатися приватник – хай зберігає книгарню і облаштовує ще поруч якусь кав’ярню, там місця вистачить», – сказав Шиба.

Читайте також: ТОП-11 причин, чому Шиба хоче визволити Луцьк від окупації Палицею.

Telegram Channel