Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
На Волині депутати віддали свої кошти для відрядження на сесію сім’ї загиблого воїна

Звіт Тараса Щерблюка прийняли майже одноголосно (один із 22 утримався).

Фото zhl.news.

На Волині депутати віддали свої кошти для відрядження на сесію сім’ї загиблого воїна

Напередодні виборів депутатів сільських, селищних і міських рад та сільських, селищних і міських голів, які від будуться 25 жовтня, депутатський корпус Горохівської районної ради підбив підсумки своєї роботи на позачерговій тридцять дев’ятій сесії районної ради сьомого скликання. У її роботі взяв участь голова райдержадміністрації Сергій Мишленик

Засідання було знаковим, бо останнім у такому складі, для запрошених сільських, селищних і міських голів Горохівщини,  керівників управлінь, відділів райдержадміністрації, установ і служб району, правоохоронних органів, районного військового комісаріату.  Його відкрив і вів голова районної ради Тарас Щерблюк. 

 Сесія традиційно розпочалося виконанням Державного Гімну, скандуванням «Слава Україні!» й «Героям слава!».  Відтак депутати підтримали запити колег Віктора Білика, Володимира Суся, Василя Калахана. Слушною назвали пропозицію Галини Дзецько скерувати кошти на впорядкування стенду з портретами загиблих Героїв АТО і Небесної Сотні біля Символічного Хреста-пам’ятника, які наразі мокнуть під дощем. 

До слова, попрощалися депутати  теж хорошою справою: більше трьох тисяч гривень, якими мали компенсувати відрядження, вирішили передати сім’ї загиблого в АТО жителя с.Звиняче Андрія Ліщини.  

На завершальному засіданні районної ради цієї каденції депутати прийняли до відома звіт голови районної ради Тараса Щерблюка. Його доповідач запропонував обговорити в форматі «запитання-відповідь», однак документ, який віддзеркалив роботу депутатського корпусу та його керівника за звітний період і попередньо був заслуханий на спільному засіданні постійних комісій районної ради, депутати прийняли до відома без запитань майже одноголосно (один із 22 утримався). Низку ж зауважень, які висловив депутат Леонід Кравчук, присутні сприйняли докорами, які потрібно адресувати столичним законотворцям. 

Усім дякував за п’ять років спільної праці Тарас Щерблюк.  Пригадав, як не лише в одностайності,  було, й у суперечках, у гарячих дискусіях народжувалася істина, виважувалися рішення, приймалися звернення.  За них,  бачачи ремонти в школах, дитячих садочках, у районній лікарні, перекриті дахи, відкриті амбулаторії, відремонтовані дороги, повернуті в районний освітлені вулиці, збудовані спортивні майданчики, оновлений стадіон «Колос» та багато інших хороших справ, ще довго будуть вдячними жителі сіл, селищ і міст. Цю каденцію люди запам’ятають однією з тих, яка була однаково уважною до найменшого й найбільшого населеного пункту, не відмовляла хворим, потерпілим від стихій, виділяла кошти на корисне ще й красиве, підтримуючи видавництво книг про історію краю, збірок поетів, піснярів, музикантів, художників, проведення мистецьких заходів, спортивних фестивалів, починань освітян. 

Тарас Щерблюк  адресував вдячність за дієвість і взаєморозуміння голові райдержадміністрації Сергію Мишленику. Акцентував, що не все, що хотілося б, вдалося втілити в життя, й закликав депутатів працювати так само принципово аж до складення повноважень.  

До слова, попрощалися депутати  теж хорошою справою: більше трьох тисяч гривень, якими мали компенсувати відрядження, вирішили передати сім’ї загиблого в АТО жителя с.Звиняче Андрія Ліщини.  

Telegram Channel