Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Коли в Україну прибуде перша партія препарату для лікування хворих на COVID-19

Препарату вистачить на менш як 5 тисяч хворих.

Фото suspilne.media.

Коли в Україну прибуде перша партія препарату для лікування хворих на COVID-19

3 липня Європейська комісія схвалила використання препарату «Ремдесивір» для лікування коронавірусної хвороби

Перша партія препарату «Ремдесивір», який застосовується для лікування хворих на COVID-19, прибуде в Україну до кінця тижня. Вона складатиметься із 14 тисяч флаконів. Про це сказав заступник міністра охорони здоров'я Ігор Іващенко на брифінгу 26 жовтня, інформує Суспільне.

Реклама Google

«На минулому тижні Міністерством охорони здоров'я було надано дозвіл на ввезення незареєстрованого лікарського засобу «Ремдесивір», який був закуплений державним підприємством «Медичні закупівлі України» для лікування коронавірусної хвороби. В Україну має прибути перша партія цього лікарського засобу — це близько 14 тисяч флаконів. Постачання буде здійснюватися до кінця цього тижня», - сказав Іващенко.

Всього планують закупити 28 200 флаконів препарату, які будуть спрямовані на лікування 4 700 пацієнтів із середнім та важким перебігом хвороби.

Він додав, що всього планують закупити 28 200 флаконів препарату, які будуть спрямовані на лікування 4 700 пацієнтів із середнім та важким перебігом хвороби.

«МОЗ наголошує, що застосування лікарських засобів відбувається на аналізі індивідуального перебігу захворювання, супутніх патологій, можливих протипоказань та чітких вимог національного протоколу», - уточнив заступник міністра.

«Ремдесивір» було розроблено під час спалаху вірусу Ебола, тоді препарат не був ефективним. Втім, в окремих випадках лікарі повідомляли про покращення здоров’я пацієнтів із COVID-19 після прийняття «Ремдесивіру».

Міністерство охорони здоров’я США закупило 500 тисяч доз препарату «Ремдесивір» в американської фармацевтичної компанії Gilead.

Наразі Європейське агентство з лікарських засобів (EMA) перевіряє повідомлення про побічний ефект препарату «Ремдесивір».

3 липня Європейська комісія схвалила використання препарату «Ремдесивір» для лікування коронавірусної хвороби. Було підписано договір на закупівлю 500 мільйонів курсів лікування «Ремдесивіром»

МОЗ України також розпочало підготовку до централізованої закупівлі «Ремдесивіру» для лікування хворих на COVID-19.

Telegram Channel