Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
40% тих, хто голосував на виборах, складно було розібратися з бюлетенями

Серед тих, хто голосував, більшість вважає, що місцеві вибори важливі для країни (79%).

Фото Укрінформу.

40% тих, хто голосував на виборах, складно було розібратися з бюлетенями

35% українських виборців заявили, що легко розібралися з бюлетенями на місцевих виборах, а 25% – дуже легко. Про це свідчать дані Соціологічної групи «Рейтинг»

40% українців, які взяли участь у голосуванні на місцевих виборах, зізналися, що їм складно було розібратися з виборчими бюлетенями. Про це 25 жовтня на пресконференції, присвяченій презентації дослідження про електоральну поведінку на місцевих виборах 2020 року, повідомив директор Соцгрупи «Рейтинг» Олексій Антипович, пише  «Гордон» з посиланням на «Укрінформ».

Реклама Google

Із них, за словами Антиповича, 13% виборців було дуже складно, а 27% – трохи складно.

«Водночас 35% виборців сказали, що це було зробити досить легко, і 25% – дуже легко», – ідеться в повідомленні. Із них, за словами Антиповича, 13% виборців було дуже складно, а 27% – трохи складно.

Серед тих, хто голосував, більшість вважає, що місцеві вибори важливі для країни (79%). Водночас серед тих, хто на вибори не ходив, так вважає половина.

Серед тих, хто проголосував на виборах, 47% вважають, що ситуація в їхньому місті/селі внаслідок виборів поліпшиться, а 38% – що не зміниться. Серед тих, хто не голосував, 20% вважають, що ситуація поліпшиться, водночас більшість (58%) упевнена, що не зміниться, 13%  – що ситуація погіршиться.

За інформацією Антиповича, серед тих, хто не ходив на вибори, відносна більшість відчуває розчарування ситуацією в країні – 63%, а 32% відчувають надію. Із тих, хто голосував, 44% відчувають надію, 51% – розчарування.

Загалом серед усіх емоцій у виборців, які голосували, переважає надія (51%) та інтерес (24%). У тих, хто не голосував, – розчарування (35%).

25 жовтня 2020 року на всій території України, крім анексованого Криму та окупованих районів Донецької та Луганської областей, відбулися місцеві вибори. Громадяни України обирали міських, сільських і селищних голів, а також депутатів обласних, районних, міських, сільських і селищних рад. Вибори вперше відбулися згідно з новим Виборчим кодексом – за пропорційною системою з відкритими списками.
Більше читайте тут:

Telegram Channel