Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
ДВК загубила пакет з бюлетенями: шукали разом із поліцією

Поплутали пакети з документами.

Члени виборчої комісії проводять підрахунок голосів на одній з виборчих дільниць під час чергових місцевих виборів, у Києві, 25 жовтня 2020 р. Сьогодні в Україні проходять чергові місцеві вибори. Цьогорічні місцеві вибори проходять за пропорційною системою з відкритими списками. За проведенням виборів спостерігають 41 представник від шістьох іноземних держав та 271 – від дев’ятьох міжнародних організацій. До забезпечення публічної безпеки та порядку залучено майже 140 тисяч правоохоронців. Через пандемію коронавірусу громадяни повинні перебувати на дільницях у масках, дотримуватися соціальної дистанції, а також користуватися власною ручкою. Підбити підсумки голосування виборчі комісії мають до 3 листопада включно, а встановити результати виборів - до 6 листопада включно. Фото Чузавков Сергій / УНІАН

Фото УНІАН, ілюстративне.

ДВК загубила пакет з бюлетенями: шукали разом із поліцією

Прикрість сталася на Одещині

Увечері 26 жовтня члени дільничної виборчої комісії міста Чорноморська заявили про відсутність пакету з бюлетенями на підтримку партії «Довіряй ділам». Згодом бюлетені все ж знайшли, розповіли в громадській мережі «Опора», передає Суспільне.

За словами спостерігачів, спочатку члени ДВК не змогли пояснити, де знаходиться пакет з бюлетенями, та заявили, що на виборчій дільниці його також немає. Через це представниця політичної партії «Довіряй ділам» викликала поліцію.

Утім згодом з’ясувалося, що «загублені» бюлетені випадково спакували в один пакет з бюлетенями на підтримку іншої партії. 

Утім згодом з’ясувалося, що «загублені» бюлетені випадково спакували в один пакет з бюлетенями на підтримку іншої партії. Територіальна виборча комісія вирішила залишити документацію на повторний підрахунок всіх бюлетенів. На ту мить на місце подій вже приїхали поліцейські та представники «Довіряй ділам».

Представники партії написали заяву до поліції. За даними «Опори», 27 жовтня ТВК продовжить прийом виборчої документації від цієї ДВК після 13:00.

Telegram Channel