Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Заступнику голови виборчої комісії на Волині повідомлено про підозру у вчинені злочину

Жінка отримала бюлетені за свого чоловіка.

Фото: galnet.fm.

Заступнику голови виборчої комісії на Волині повідомлено про підозру у вчинені злочину

За процесуального керівництва Ківерцівського відділу Маневицької місцевої прокуратури заступнику голови виборчої комісії однієї з виборчих дільниць Ківерцівщини повідомлено про підозру у незаконному отриманні й використанні виборчого бюлетеня, голосуванні більше одного разу та підробці офіційного документа (ч.3 ст. 158-1, ч.1 ст. 358 КК України)

Слідство встановило, що волинянка під час виборів, які відбувалися 25 жовтня 2020 року, отримала за свого чоловіка бюлетені, підробила його підпис у списку виборців та проголосувала замість нього.

Незаконне використання виборчого бюлетеня та голосування більше одного разу членом виборчої комісії караються позбавленням волі на строк від п’яти до семи років.

Зауважимо, що згідно з санкцією ч.3 ст. 158-1 Кримінального кодексу України, незаконне використання виборчого бюлетеня та голосування більше одного разу членом виборчої комісії караються позбавленням волі на строк від п’яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк п’ять років.

Джерело: Наталка МУРАХЕВИЧ, прес-служба прокуратури області
Telegram Channel