Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Ситник пов'язав рішення Конституційного Суду щодо скасування низки антикорупційних норм з ефективною роботою ВАКС

Ситник: «Вироків стає все більше, це вже тенденція».

Фото hromadske / YouTube.

Ситник пов'язав рішення Конституційного Суду щодо скасування низки антикорупційних норм з ефективною роботою ВАКС

Реальні вироки, ухвалені Вищим антикорупційним судом чиновникам-корупціонерам, злякали українські еліти, зокрема в судах. Таку думку висловив директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник, коментуючи рішення Конституційного Суду України про неконституційність кримінальної відповідальності за недостовірне декларування

Рішення Конституційного Суду про скасування низки антикорупційних норм свідчить про те, що нинішня еліта України налякана роботою Вищого антикорупційного суду, який почав саджати корупціонерів до в'язниці. Таку думку в ефірі програми «Мокрик По-Живому» на телеканалі hromadske висловив директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник, інформує видання «Гордон».

Реклама Google

«Суд не просто почав працюватиме 5 вересня 2019 року. За останні три місяці Антикорупційний суд ухвалив більше ніж 10 вироків із реальним позбавленням волі. Поки ці справи не надто гучні, але ці справи налякали тих суб'єктів, які зараз перебувають у суді. Наприклад, пан [екснардеп Микола] Мартиненко. Видно, що люди просто переживають, бояться, тому що цей суд поки неможливо купити – сподіваюся, так буде завжди», – сказав Ситник.

На його думку, це вже схоже на той наслідок антикорупційної реформи, на який усі чекали – «справедливі вироки за корупційні дії».

За останні три місяці Антикорупційний суд ухвалив більше ніж 10 вироків із реальним позбавленням волі. Поки ці справи не надто гучні, але ці справи налякали тих суб'єктів, які зараз перебувають у суді. 

«Тому я думаю, що це пов'язано з тим, що ми наблизилися до точки неповернення в антикорупційній реформі. Вироків стає все більше, це вже тенденція. І ця тенденція злякала еліту, яка, в тому числі, перебуває в судах», – підкреслив глава НАБУ.

Він також висловив думку, що ще однією причиною атаки на антикорупційні органи є спроби проросійських сил зіпсувати відносини України із західним партнерами.

«Ви ж бачили, хто вносив це подання? Якщо ви не знаєте, то більшість депутатів, які підписали його, – від «Опозиційною платформи – За життя», – додав Ситник.

У серпні цього року у КСУ передали подання 47 народних депутатів щодо конституційності положень законів, які становлять так звану антикорупційну платформу. 

27 жовтня українські ЗМІ, посилаючись на джерела, повідомили, що КСУ визнав неконституційною ст. 366-1 Кримінального кодексу, яка передбачає кримінальне покарання за декларування недостовірної інформації.

Представниця Верховної Ради в Конституційному Суді Ольга Совгиря заявила, що КСУ ухвалив рішення із «кричущими процесуальними порушеннями». Представник президента України у КСУ Федір Веніславський висловив думку, що таке рішення може призвести до негативних наслідків для європейської інтеграції України.
Більше читайте тут: https://gordonua.com/ukr/news/politics/sitnik-pov-jazav-rishennja-konstitutsijnogo-sudu-shchodo-skasuvannja-nizki-antikoruptsijnih-norm-z-efektivnoju-robotoju-vaksa-1525068.html

Telegram Channel