Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
На Маневиччині зібрали 100 кілограмів жолудів червоного дуба

Від початку заготівельної кампанії працівники лісгоспу вже зібрали 400 кілограмів жолудів.

Фото з фейсбук-сторінки ДП "Поліський лісгосп"

На Маневиччині зібрали 100 кілограмів жолудів червоного дуба

Восени лісівники проводять планові заготівлі високоякісного насіння основних лісоутворюючих порід і цього разу у цьому їм допомагали учні Чорторийського шкільного лісництва разом із керівником Ольгою Вейн

Зібрали 100 кілограмів жолудів червоного дуба, повідомили у пресслужбі ДП «Поліське ЛГ».

«Дітям подобається, коли ми залучаємо їх до роботи у лісі, оскільки багато із них у перспективі – майбутні студенти лісових вишів. Під час заходу учні мали змогу отримати нові знання щодо того, яке саме лісове насіння необхідно збирати, як правильно обрати дерево, з якого можна отримати якісне лісове насіння, коли збирають лісове насіння різних порід дерев та як необхідно зберігати лісове насіння до того, як воно буде висіяне», ідеться в повідомленні.

Від початку заготівельної кампанії працівники лісгоспу вже зібрали 400 кілограмів жолудів.

Після того, як провели теоретичний екскурс по збиранню лісового насіння з інженером лісових культур Аллою Ольховик, учні приступили до роботи.

Довідково: Збирати жолуді для вирощування слід на початку осені. Велике насіння дуба збирають після його опадання. Найперше опадає порожнє та пошкоджене насіння, дещо пізніше – здорове та високоякісне. Правильно обирати тільки цілі плоди без видимих пошкоджень (отворів, цвілі та чорних плям). Коричневі жолуді зі смарагдовим відливом вважають найкращими, проте забарвлення в першу чергу залежить від сорту дуба. Ще один важливий критерій вибору хорошого посівного матеріалу це якщо жолудь легко відходить від капелюшків. Капелюшок – це захист і спосіб кріплення жолудя до гілки, але він не є життєво важливою його частиною.

Також дітям розповіли, що після збору жолудь відсортовують та перевіряють, оскільки від якості зібраного насіння залежить процес відтворення біологічно стійкого та високопродуктивного лісового насадження. А для того, щоб відділити неякісне насіння від здорового, його занурюють у воду – неповноцінне та пошкоджене насіння спливає на поверхню, а якісне – залишається на дні.

Від початку заготівельної кампанії працівники лісгоспу вже зібрали 400 кілограмів жолудів (200 кілограмів дуба черешчатого та 200 кілограмів дуба червоного), які будуть висіювати найближчим часом.

Telegram Channel