Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Діти помандрували Цуманською пущею

Фото зі сторінки Павла Савчука у Facebook.

Діти помандрували Цуманською пущею

Вихованці гуртка «Екологічне краєзнавство» вирушили в краєзнавчий похід лісами Ківерцівського району

Поки тривають осінні канікули в школярів і надихає гарна погода, вихованці гуртка «Екологічне краєзнавство» не гаяли час і вирушили в краєзнавчий похід лісами Ківерцівського району. Маршрут протяжністю понад 10 км пролягав територією природно-заповідного фонду України – Ківерцівським національним природним парком «Цуманська пуща», повідомив керівник гуртка «Екологічне краєзнавство» Волинського центру національно-патріотичного виховання,туризму і краєзнавства Павло Савчук.

На мандрівці гуртківці спостерігали різні лісові екосистеми – молодий і стиглий ліс, ділянки соснового, дубового, березового та мішаного лісів. В залежності від типу грунту та лісу різко змінювалась рослинність підліску. Слід зазначити: зовсім не милували око свіжі вирубки.

Діти довідались на прикладі червоного дуба, який подекуди домінував на деяких ділянках, про шкоду інвазійних (чужинних) видів для біорізноманіття планети. 60 відсотків – саме стільки природних екосистем нашої планети вже є деградованими.

Діти довідались на прикладі червоного дуба, який подекуди домінував на деяких ділянках, про шкоду інвазійних (чужинних) видів для біорізноманіття планети. 60 відсотків – саме стільки природних екосистем нашої планети вже є деградованими. Це вражаюча статистика, яка свідчить про те, що природа зникає з невблаганною швидкістю, і вже більшої частини її просто немає. Інвазійні види визнані одним із п’яти ключових чинників деградації екосистем та зниження рівня біорізноманіття, і причиною того, що збереглося лише 40 % природних екосистем планети.

На маршруті діти відвідали мальовничий ставочок і молодий сосновий лісовий масив на місці кар`єрів. Осінній ліс дивував різноманіттям різних і доволі чудернацьких видів грибів. Діти назбирали маслюків, а подекуди спостерігали цілі галявини яскраво-червоних мухоморів. Час від часу нас супроводжували сполохані сойки та дятли, а часом і цілі зграї комах-сонечок. Насамкінець, вихованці гуртка приготували чай на вогнищі в Кульчинському лісі.

Реклама Google

Telegram Channel