Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Зеленський йде шляхом руйнування правового поля, інституції щодня деградують – Ірина Геращенко

Геращенко: Зеленський продовжує на хайпі гнатися за дешевою популярністю, рятуючи розтриньканий рейтинг.

Фото ЄС.

Зеленський йде шляхом руйнування правового поля, інституції щодня деградують – Ірина Геращенко

«Сумнівний розпуск ВР – сумнівне «опитування» – сумнівне законопроекти щодо КС – це шлях, який обрав Зеленський»

Президент Зеленський обрав сумнівний шлях, який загрожує руйнуванню правової системи держави. Інституції щодня деградують. Про це пише у Facebook співголова фракції «Європейська Солідарність» Ірина Геращенко, коментуючи події навколо рішення Констиутційного суду України та реакцію влади. Вона повідомила, що «Європейська Солідарність» вже підготувала і подасть на реєстрацію законопроект, який регулює відповідальність за недостовірне декларування статків для посадовців.

Наша фракція, усвідомлюючи ризики, що виникли перед країною як всередині, так і ззовні, вже напрацювала законопроекти, які вирішують правову колізію, що існує у зв’язку з рішенням КС.

Реклама Google

«Сумнівний розпуск ВР – сумнівне «опитування» – сумнівне законопроекти – це шлях, який обрав Зеленський. Сумнівне рішення КСУ викликало справедливе обурення суспільства і наших міжнародних партнерів. Таке стало можливим виключно через слабкість держави, інституції якої щодня деградують», – констатує Ірина Геращенко.

«Наша фракція, усвідомлюючи ризики, що виникли перед країною як всередині, так і ззовні, вже напрацювала законопроекти, які вирішують правову колізію, що існує у зв’язку з рішенням КС. Ми проаналізували всі європейські практики декларування чиновників і сьогодні реєструємо законопроект, який пропонуємо прийняти як невідкладний, який врегульовує питання відповідальності за недостовірність (враховуючи світові норми). Впевнена, ми знайдемо компроміс і порозуміння щодо необхідності негайного приведення законодавства до європейських стандартів, виходячи з рішення суду», – пояснює співголова фракції.

Геращенко застерігає: Зеленський продовжує жити в неконституційному полі, «на хайпі гнатися за дешевою популярністю, рятуючи розтриньканий рейтинг».

«Він у неконституційний спосіб розпустив парламент, тоді КС підіграв цьому, і суспільство, на жаль, аплодувало. Безкарно пройшо і псевдоопитування. Зараз в неконституційний сумнівний спосіб він хоче вирішити проблему, що виникла після рішення КС (президент подав законопроєкт щодо припинення повноважень всіх суддів КС – РЕД.). Неконституційне рішення лише поглибить кризу», – переконана Ірина Геращенко.

«Наступною ініціативою Зе, за такою логікою, може бути указ про пожиттєве імператорство. Примітно, що в в своїй інфантильності і небажанні брати на себе будь-яку відповідальність, він навіть не спромігся вийти до народу з відосиком і пояснити, що ж за законопроект подав у ВР і які його наслідки для держави. Поштовими голубами вночі надіслав в Раду папірець, яким системно продовжує знищувати державні інститути», – пише Ірина Геращенко.

Вона зауважує, що далі у такий спосіб Зеленський може ліквідувати й парламент як непопулярний, а потім і саму державу Україна.

«Зеленський як гарант Конституції має сприяти виходу з конституційної кризи, а не поглиблювати її. Україна надто дорого платить за незалежність і суверенітет, не потрібно перетворювати її на failed state», – резюмує Геращенко.

Джерело: ЄС.
Telegram Channel