Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Турчинов: Ворог повинен відповідати за життя кожного українського воїна!

Олександр Турчинов.

Фото ЄС.

Турчинов: Ворог повинен відповідати за життя кожного українського воїна!

«Щодо тези Зеленського про «незначні втрати», хочу відповісти президенту, – життя кожного українського воїна – це значна втрата для країни і за це ворог повинен відповідати»

Те, що відбулося на Донбасі – це закономірний трагічний фінал капітулянської позиції чинної влади. Про це сказав керівник Центрального штабу «Європейської Солідарності» Олександр Турчинов в своєму коментарі.

«Сьогодні під час обстрілів російсько-терористичних угруповань українських позицій на Донбасі вбили двох наших воїнів, ще двоє отримали поранення», – сказав він, додавши, що ці втрати свідчать про повне фіаско, «розрекламованих Зеленським домовленостей про припинення вогню».

«Це закономірний трагічний фінал капітулянської позиції чинної влади, яка розповідає про «незначні втрати та величезні мирні досягнення», не реагуючи адекватно на агресію на сході нашої країни та загибель українських воїнів».

За словами Турчинова, припинення вогню діяло лише з одного боку – з української сторони: «Нашим військовим забороняли відкривати вогонь у відповідь на щоденні провокації і обстріли».

«Разом з тим, – додав він, – фактично не було жодного дня, щоб українські позиції не обстрілювали». «Навіть представники ОБСЄ, які ніколи не відрізнялись надто прискіпливим аналізом ситуації, свідчили про кількість обстрілів, на порядок більшу, ніж повідомляв наш Генштаб», – зазначив Турчинов.

Керівник Центрального штабу «ЄС» наголосив, що втрати на Донбасі – «це закономірний трагічний фінал капітулянської позиції чинної влади, яка розповідає про «незначні втрати та величезні мирні досягнення», не реагуючи адекватно на агресію на сході нашої країни та загибель українських воїнів».

«Щодо тези Зеленського про «незначні втрати», хочу відповісти президенту, – життя кожного українського воїна – це значна втрата для країни і за це ворог повинен відповідати», – резюмував Турчинов.

Джерело: ЄС.
Telegram Channel