Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Черги на маршрутки: люди стоять годину, щоб дістатися на роботу

Кількість людей, яка мусить переміщатися, вона зросла і маршрутного транспорту не вистачає.

Фото Суспільне.

Черги на маршрутки: люди стоять годину, щоб дістатися на роботу

Черга з десятків людей утворюється зранку на зупинці у центрі міста Здолбунів на Рівненщині. Люди кажуть, що іноді змушені майже годину стояти, щоб потрапити на роботу до обласного центру. Пояснюють це тим, що водії маршруток беруть пасажирів лише на сидячі місця. В ОДА визнають: така проблема – не лише у Здолбунові

На зупинці у Здолбунові черга виникає лише зранку, коли люди їдуть на роботу чи на навчання, – розповідає місцева жителька Вікторія Зелена. Крім того, натовп утворюється через те, що люди ідуть на одну зупинку, бо на їхніх – транспорт не зупиняється, пише Суспільне.

«Кількість людей, яка мусить переміщатися, вона зросла і маршрутного транспорту не вистачає. І кожного дня ми простоюємо в таких чергах по 30-40 чоловік. Вже холодно, некомфортно стояти, дощі бувають. Люди просто не можуть сісти і стоять далі в чергах, або мусять їздити на таксі на роботу, чи якось домовлятися з кимось», – розповідає здолбунівчанка.

Кількість людей, яка мусить переміщатися, вона зросла і маршрутного транспорту не вистачає.

«Тільки по сидячим місцям берем, і все. Ми не порушуємо закону і через це воно так. А раніше, в мене місць – 22, плюс стоячі – добавити їх і було б нормально. Ну, а так нам не дозволяють, бо карантин», – каже водій маршрутки Микола Прокопчук.

В Рівненській ОДА ситуацію коментують так:

«Є один варіант – в час пік збільшувати реверс транспорту. Ми ці питання, розуміючи важливість, пропрацюємо спільно з управлінням транспорту, відповідно, проведемо корегування графіків», – зазначив Сергій Подолін», – каже в.о. голови Рівненської ОДА Сергій Подолін.

Telegram Channel