Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
У «Слузі народу» назвали «безальтернативним» голосування за розпуск КСУ

В «Слузі народу» також закликали депутатів від інших фракцій підтримати ініціативу Зеленського щодо розпуску КСУ.

Фото ua.news.

У «Слузі народу» назвали «безальтернативним» голосування за розпуск КСУ

В партії вважають, що рішення КСУ «можна визнати тільки нікчемним»

Верховна Рада має на меті підтримати запропонований президентом Володимиром Зеленським законопроєкт №4288 «Про відновлення суспільної довіри до конституційного судочинства», який передбачає розпуск чинного складу КСУ. Про це йдеться у заяві політичної партії «Слуга Народу», опублікований в офіційному Telegram партії, пише LB.ua.

У партії вважають, що теперішній склад Конституційного Суду спровокував в Україні глибоку кризу, поставивши під загрозу знищення практично всю антикорупційну інфраструктура держави. Це також спричинило проблеми з виконанням Україною зобов'язань перед Євросоюзом.

У партії вважають, що теперішній склад Конституційного Суду спровокував в Україні глибоку кризу, поставивши під загрозу знищення практично всю антикорупційну інфраструктура держави.

«Цієї ситуації не було б, якби теперішній склад Конституційного Суду керувався у своїй діяльності принципами доброчесності, обгрунтованості ухвалення рішень, уникав конфлікту інтересів та прагнув захищати Конституцію від незаконних посягань», - йдеться у заяві.

В партії вважають, що рішення КСУ щодо окремих положень Закону України «Про запобігання корупції» та статті 366-1 Кримінального кодексу України «можна визнати тільки нікчемним». 

«У держави може бути тільки три шляхи виходу з кризи, яку спровокував теперішній склад Конституційного Суду. Або судді КС добровільно підуть у відставку, відкривши можливості до відновлення доброчесності, професіоналізму та конституційності у діяльності органу. Або долю цих суддів та їхніх нікчемних рішень вирішить вулиця. Або – третій шлях – Верховна Рада ухвалить справедливе та єдине логічне рішення, проголосувавши за запропонований Президентом Володимиром Зеленським законопроєкт №4288 «Про відновлення суспільної довіри до конституційного судочинства». Перший шлях є нереалістичним з огляду на поведінку суддів протягом цього тижня. Другий шлях створює додаткові небезпеки для державності. Тож третій шлях виходу з кризи залишається безальтернативним», - зазначили в партії.

В «Слузі народу» також закликали депутатів від інших фракцій підтримати ініціативу Зеленського щодо розпуску КСУ.

Telegram Channel