Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Як вибрати шафу-купе: 5 важливих критеріїв

Розсувна система таких шаф дозволяє економити корисний простір

Фото Dybok.ua.

Як вибрати шафу-купе: 5 важливих критеріїв

Шафа-купе належить до одного з різновидів корпусних меблів. Від звичайного варіанту її відрізняє спосіб закривання дверей. Шафа-купе оснащена маленькими колесами, які приводять у дію розсувну систему

Саме у цьому полягає головна відмінність її дверної конструкції. Такий варіант дуже зручний для споживача. Розсувна система дозволяє економити корисний простір, що особливо актуально для невеликих за розміром кімнат. У продажу представлені шафи-купе різної конфігурації. Вони можуть бути прямими та кутовими. У будь-якому разі конструкція приємно здивує покупця своєю місткістю. У шафі-купе поміщається набагато більше речей, ніж у звичайній моделі.

Критерії вибору

При покупці шафи-купе слід уважно вивчити характеристики меблів:

  1. Якість. Виробники меблів, які дорожать своєю репутацією, використовують у процесі виготовлення конструкцій екологічно чисті матеріали. Оптимальний по якості і ціні варіант – ДСП класу Е-1. Матеріал не виділяє у ході експлуатації випарів, які можуть негативно впливати на людський організм чи навколишнє середовище. Додаткові переваги ДСП — стійкість до механічних пошкоджень та відмінні експлуатаційні характеристики. У МДФ та натурального дерева якісні показники ще вищі. Однак меблі з цих матеріалів коштують набагато дорожче.
  2. Габарити. Перед замовленням шафи необхідно визначитися з місцем, де буде стояти конструкція. Наступний крок — проведення замірів глибини, висоти та ширини ніші.
  3. Корпус. Оптимальне рішення — придбання уже готового корпусу. У наявності є два варіанти: з глибиною 45 см, оснащений висувним газліфтом, та 60 см зі штангою. Обидві моделі вважаються дуже зручними. Важливо, щоб глибина корпусу не перевищувала 60 см. Практикою доведено незручність рішення щодо розміщення одягу у два ряди.
  4. Розсувна система. Від її якості залежить довговічність виробу. Наявність стопорів дозволяє фіксувати фасад, що дає можливість споживачу спокійно підібрати одяг.
  5. Матеріал. Для виготовлення фасаду використовуються різні варіанти сировини: бамбук, ДСП, дзеркало, ротанг, фотодрук. Актуальні рішення — дзеркальні двері або нанесення на скло кольорових малюнків. Перші візуально додають простору об'єму, другі роблять інтер'єр більш яскравим.

При виборі шафи-купе слід відштовхуватися від особливостей обстановки. Правильно підібрана модель стане центральним елементом інтер'єрної композиції.

 

Конструктивні особливості

В залежності від кількості дверей шафи поділяються на кілька видів: 2Д, 3Д, 4Д. Ця класифікація покликана спростити вибір потенційному покупцю. Верхню частину дводверних моделей займає полиця, нижню — платтяне відділення. Ще один популярний варіант передбачає поділ шафи навпіл. Одну половину займають полиці. На іншій розташована штанга.

Тридверні моделі мають два платтяних відділення і одне для полиць. Зазвичай останнє розташоване посередині. Ця конструкція особливо зручна для розміщення у сімейній спальні. У шафі достатньо місця для речей кожного із подружжя.

Ширина конструкції з чотирма дверима перевищує 2 метри. У більшості випадків її встановлюють у гардеробних.

На сайті інтернет-магазину Dybok.ua представлений широкий асортимент шаф-купе. За допомогою онлайн-каталогу можна підібрати модель, яка гармонійно впишеться в інтер'єр та стане зручною системою для зберігання речей господарів. Магазин гарантує безплатну доставку меблів (при сумі замовлення від 5 тис. грн) і вигідні умови кредитування.

Telegram Channel