Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Радіодиктант національної єдності-2020. Де і коли його слухати?

Також радіодиктант можна послухати в Інтернеті, дивитися на телеканалах UA: Перший та UA: Культура й на каналах регіональної мережі.

Учасники Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності в Колонній залі КМДА, в Києві, 8 листопада 2019 р. Диктант щорічно проводять до Дня української писемності та мови, який відзначають 9 листопада. Фото Самсонов Олексій / УНІАН

Фото УНІАН.

Радіодиктант національної єдності-2020. Де і коли його слухати?

Радіодиктант національної єдності цьогоріч проводитимуть вдвадцяте. Традиційно він відбувається у День української писемності та мови – 9 листопада

Хто написав текст ювілейного диктанту, де його слухати та яких особливостей чекати охочим долучитися до написання в ефірі Українського радіо розповів член правління Національної суспільної телерадіокомпанії України з радіомовлення Дмитро Хоркін. Про це інформує Суспільне.

Хто підготував диктант і хто його читатиме

«Його пише лауреат Національної премії імені Тараса Шевченка, видатний письменник і видавець Іван Малкович. Читає текст людина, яка професійно навчена цього, – актриса театру і кіно, голос нашої радіодрами, театру перед мікрофоном на радіо «Культура» Римма Зюбіна.

Між текстом і читанням є ще важлива наукова ланка: нас консультує доктор філологічних наук, професор Лариса Масенко та завідувачка кафедри культури мови, яка прокунсультує Римму Зюбіну, як правильно продиктувати», – розповів Хоркін.

Де слухати чи дивитись

Радіодиктант відбудеться 9 листопада, у день писемності і мови. Спецпроєкт розпочнеться о 9:00, а сам текст буде диктуватися о 9:15-9:30.

Також радіодиктант можна послухати в Інтернеті, дивитися на телеканалах UA: Перший та UA: Культура й на каналах регіональної мережі.

Почути диктант можна на «Українському радіо» та на радіо «Культура». На сайті ukr.radio у розділі «Як слухати» можна подивитися мапу частот «Українського радіо» для свого регіону. Також радіодиктант можна послухати в Інтернеті, дивитися на телеканалах UA: Перший та UA: Культура й на каналах регіональної мережі. Крім того, спецпроєкт транслюватиметься на сторінці Українського радіо та корпоративній сторінці Суспільного мовлення у Facebook та на YouTube.

«Якщо ви не встигли на 9-ту ранку, можна пізніше зайти і в Facebook, і в YouTube: там одразу буде викладений ролик із начитаним радіодиктантом», – наголосив Хоркін.

Час на виконання

Протягом доби учасники радіодиктанту можуть відправляти свої тексти на адресу: Київ 1001, Хрещатик, 26, «Українське радіо», «Радіодиктант». Лист може прийти, наприклад 18 листопада, але штепмель має бути не пізніше 10 листопада. Також свій текст можна відпраляти на електронну адресу: [email protected].

Коли будуть результати

Текст радіодиктанту буде розміщено на сайті «Українського радіо» 11 листопада.

«У когось буде самоперевірка, а хто відправив (текст на перевірку, – ред.) і переміг, той отримає цінні призи: це будуть і книжки, і різні запрошення, і екскурсії. Карантин мине, а ви зможете побувати в колисці радіомовлення на Хрещатику, 26. У нас тут є розкішний музей, а також можна буде зайти в студію і навіть щось поговорити», – пояснив Хоркін.

Він додав, що головною метою проведення радіодиктанту є не виставляння оцінок, а «спонукати до вивчення української мови, до вдосконалення, підвищення культури української мови».

Telegram Channel