Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
З «чорнобильської зони» несли близько 40 кілограмів грибів (Фото)

Гриби, зібрані на радіоактивно забрудненій території.

Фото ДПСУ.

З «чорнобильської зони» несли близько 40 кілограмів грибів (Фото)

Учора надвечір прикордонники відділу «Млачівка» зі співробітниками Нацполіції двічі затримували чоловіків, які збирали гриби у «чорнобильській зоні»

Обоє грибників, жителі сусідніх сіл, незаконно проникли у зону відчуження. На момент зустрічі з правоохоронцями чоловіки назбирали загалом близько 40 кілограмів грибів. Зі слів порушників, збирали для власного вжитку.  ,

Чоловіки назбирали загалом близько 40 кілограмів грибів.

Співробітники поліції оформили на грибників документи адміністративного протоколи за порушення режиму радіаційної безпеки в місцевостях, що зазнала радіоактивного забруднення (Стаття 46-1 КУпАП).

 

 Гриби, зібрані на радіоактивно забрудненій території, вилучили. Поряд з цим прикордонники направили в Нацполіцію повідомлення про виявлення в діях чоловіків ознак кримінального правопорушення. Зокрема, ст. 267-1 Кримінального Кодексу України передбачає відповідальність за переміщення будь-яким способом за межі зони відчуження чи зони безумовного (обов'язкового) відселення без надання передбаченого законом дозволу або проведення дозиметричного контролю продуктів харчування рослинного і тваринного походження, промислової або іншої продукції, тварин, риби, рослин або будь-яких інших об'єктів.

Джерело: Державна прикордонна служба України.
Telegram Channel