Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Зеленський знав про рішення Конституційного суду, до виборів притримав – Богдан

Все знав?

Фото Збруч.

Зеленський знав про рішення Конституційного суду, до виборів притримав – Богдан

Президент Володимир Зеленський знав про намір Конституційного суду прийняти скандальне рішення щодо антикорупційного законодавства

Про це заявив ексглава Офісу президента Андрій Богдан. Пояснив, що в Конституційному суді 15 суддів, близько 100 працівників апарату, представники президента, представники Верховної Ради, їх апарати, спецслужби України, передає «Газета по-українськи» з посиланням на  «Українську правду».

Мало того, наскільки мені відомо, це рішення повинно було бути винесено ще кілька тижнів тому. Але після певних розмов воно було перенесено після виборів.

«Все ця велика кількість людей знала, яке рішення буде винесено. Мало того, наскільки мені відомо, це рішення повинно було бути винесено ще кілька тижнів тому. Але після певних розмов воно було перенесено після виборів. Чому на другий день після місцевих виборів? Значить, було якась взаємодія, було побажання, щоб це рішення не могло вплинути на вибори. Така велика кількість людей, яка задіяна при підготовці рішення, при його обговоренні, при виготовленні проекту – це не шило в мішку», – сказав Богдан.

Також колишній чиновник зазначив, що народний депутат «Слуги народу», глава антикорупційного комітету Анастасія Красносільська на одній з нарад безпосередньо попереджала президента, що може бути негативне рішення КСУ по антикорупційному законодавству.

«Всі ж розуміють систему органів державної влади, всі ж розуміють, як працюють спецслужби, всі розуміють, як працює Конституційний Суд? Я впевнений, що про таке можливе рішення знав і президент, знав і його аппарат», – додав Богдан.

Минулого тижня стало відомо, що Конституційний суд визнав неконституційною статтю, яка передбачає покарання за неправдиве декларування. Президент вніс до Верховної Ради законопроєкт, яким пропонує припинити повноваження суддів Конституційного суду.Зеленський сказав, що, якщо депутати відмовляться звільняти суддів Конституційного суду, може відбутися розпуск Верховної Ради.

Джерело: Газета по-українськи.
Telegram Channel