Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Чи віддасть Фірташ Рівному Палац культури?

Сім років тому опальний олігарх готовий був вкласти гроші в реконструкцію Палацу, але тепер на цьому можна поставити крапку.

Фото internet-bilet.ua.

Чи віддасть Фірташ Рівному Палац культури?

Мікрорайон Ювілейний за часів СРСР розбудовували для працівників гіганта «Рівнеазот». Сьогодні будинки та квартири тут уже давно приватизовані, перейшов віддавна у власність міста і парк, а ось Палац культури «Хімік» досі залишається на балансі підприємства. Обурення, викликане рішенням «Рівнеазоту» не відкривати дитячі гуртки у Палаці, змусило міську владу заговорити про потребу забрати у власність міста і його

Роботу гуртків «Рівнеазот» зупинив у зв’язку з епідемією коронавірусу ще навесні і, попри прохання батьків, з вересня не відновив. Пресслужба підприємства зазначила, що запрацюють вони «після стабілізації ситуації з епідемією COVID-19 та зняття карантинних обмежень». «На жаль, масове поширення COVID-19 на території Рівненщини поки що не зупинене.

Десь років сім тому приїжджав Дмитро Фірташ, я з ним тоді розмовляв, і він готовий був вкласти кошти в реконструкцію палацу «Хімік», але тепер на таких планах можна ставити крапку.

Область перебуває у небезпечній «помаранчевій» зоні, кількість хворих зростає. Лише за два тижні навчання на Рівненщині заразився 31 вчитель, а 22 класи у різних школах області вже відправлено на самоізоляцію», — додано у пресрелізі.

— Я розмовляв із директором «Рівнеазоту». Керівникам гуртків наразі виплачують 2/3 зарплати і, думаю, роботу Палацу відновлять, — коментує міський голова Рівного Володимир Хомко.

— На комісії з ТЕБ та НС ми ухвалили окреме рішення, що дає змогу працювати «Хіміку» з дотриманням карантинних норм. А на цій сесії ми також приймемо рішення про те, що просимо передати Палац у комунальну власність. Розглянемо і можливість викупу, але ідеально було б, якби віддали безкоштовно. Михайло Заблуда (директор «Рівнеазоту» — Ред.) не поділяє такого мого бажання, але вирішувати буде не він, а власники. Десь років сім тому приїжджав Дмитро Фірташ, я з ним тоді розмовляв, і він готовий був вкласти кошти в реконструкцію палацу «Хімік», але тепер на таких планах можна ставити крапку.

Земля під «Хіміком», а це 13 гектарів, які захоплюють і стадіон поруч, відповідно до Держгеокадастру, у власності міста, проте «Рівнеазот» має суперфіцій — право забудови. Цільове призначення землі — для обслуговування та будівництва закладів культури, об’єктів рекреації та спорту.

Левко ЗАБРІДНИЙ

Нагадаємо, підприємці незаконно користувалися землею у центрі Луцька. Громада втратила понад мільйон гривень.

Telegram Channel