Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Віра переможе навіть смерть

Лиска - чотирилапа улюблениця.

Фото: Мирослава КОЗЮПА.

Віра переможе навіть смерть

Під час літніх канікул внуки вмовили бабусю з дідусем взяти собаку. Дітвора запримітила підкинуте на територію пожежної частини цуценя, коли їхали на поле. Воно щоразу бігло за возом і діти все більше напосідалися на дорослих: «Ну давайте заберемо!»

У дворі понад 10 років не було сторожа, і весь цей час єдиним «господарем» на подвір’ї був кіт. Він непривітним поглядом зустрів гостю. Але в конфлікт не вступав, відсторонювався від грайливої Лиски, яка стала улюбленицею всієї родини. Коли почалося навчання, школярі поїхали до міста, а з чотирилапою подругою «спілкувалися» по вайберу. Вона навряд чи бачила на екрані телефону своїх друзів, але коли чула їхні голоси — грайливо махала хвостом, бігала навколо апарата, встромляла у нього носа, шукаючи їх і підстрибуючи. Малеча тим часом з усіх боків «штурмувала» тата і маму, мовляв, собаці потрібна будка. Її привезли під час одного з візитів. Діти розмалювали її квітами і вишнями, застелили соломою, і щоб привчити цуценя до нового місця, навіть самі залазили з ним у дерев’яну хатку.

Якщо до ранку доживе — буде чудо!

Після відвідин внуками села Лиска раптово захворіла: «Перестала їсти, засумувала за дітьми!» — вирішили всі. Також занедужав і глава родини, та так, що потрапив у лікарню. Поки медики дбали про дідуся, собачка, в якої виявили кліща, отримувала курс антибіотиків удома. «Якщо до ранку доживе — буде чудо!» — страшний прогноз лікаря краяв серце, але залишав віру в те аморфне диво, яке всю ніч підкріплювалося молитвою рідних. І воно сталося! А коли через добу повернулися додому, то у застеленій соломою коробці застали неживою Лиску. Вона пішла у свій щасливий собачий світ тієї ж ночі — так і лежала накрита курткою і притрушена сіном, щоб було тепліше, як її і залишили. «Смерть забрала на себе…» — прокоментувала одна родичка. Для дітей це було безмежне горе і перша велика втрата. Люблячим серцям так важко зрозуміти, що ми безсилі, коли приходить час помирати. І як ще тяжко пояснити їм, «непосвяченим» у дорослі проблеми, наскільки важливою є віра в диво, підкріплена молитвою і любов’ю.

Ірина ПАСІЧНИК

Нагадаємо, шестирічний волонтер став підтримкою для військових.

Telegram Channel