Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Сюди їдуть не лише кави випити, а й поспілкуватися з природою

У вольєрі лани почуваються комфортно.

Фото Катерини ЗУБЧУК.

Сюди їдуть не лише кави випити, а й поспілкуватися з природою

Адже поряд із кафе «Явір», що при дорозі на межі Волинської і Рівненської областей, — чудово облаштований рекреаційний пункт, який належить Звірівському лісомисливському господарству, і навіть є вольєр, де гуляють лісові мешканці

Ось так ідеш екологічною стежкою вздовж сітки–огорожі, роздивляєшся на табличках, якою флорою й фауною багатий край, і в якусь мить відчуваєш, що й за тобою хтось спостерігає. Глянеш углиб лісу — і бачиш одну, згодом другу тендітну тваринку. Очевидно, цьогорічне потомство. Ще за кілька метрів від них — уже обережніші їхні батьки. Навіть неспеціаліст визначить, що вони — з родини оленевих. А про те, кого саме поселили тут, дізналася згодом у телефонній розмові з мисливствознавцем Звірівського лісомисливського господарства Юрієм Ліщуком. Він розповів, що у вольєрі мешкають лані — четверо дорослих, завезених сюди в січні 2019-го, і двоє малят цьогорічного приплоду та одна козуля. Площа вольєра — майже 10 гектарів, тож тварини почуваються комфортно.

Глянеш углиб лісу — і бачиш одну, згодом другу тендітну тваринку. Очевидно, цьогорічне потомство. Ще за кілька метрів від них — уже обережніші їхні батьки.

А вже Google підказав, що у жовтні — листопаді у ланей починається гон, коли самці завойовують самок. Може, комусь із відвідувачів вдасться почути, як вони ревуть, а в бою навіть ламають свої роги. Чи такі поєдинки бувають лише в дикій природі, де є конкуренція?

Нагадаємо, як створити куточок французького провансу у себе вдома – поради експертки з Любешівщини.

Telegram Channel