Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
На Волині понад півсотні коронавірусних пацієнтів в реанімації

Бережіть себе! Одягайте маски і уникайте місць скупчення людей!

Фото: thegard.city

На Волині понад півсотні коронавірусних пацієнтів в реанімації

Про це під час брифінгу повідомив перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Мовенко

За словами чновника, в Україні та на волині протягом доби зафіксовано рекордну кількість нових випадків захворювання на коронавірус: 9 850 по країні та 345 — області.

На Волині до червоної зони небезпеки вже належить міста Нововолинськ, Володимир-Волинський, Ковель, а також Ківерцівський, Турійський та Іваничівський райони. У цей перелік можуть потрапити і інші райони, бо показники захворюваності на жаль, продовжують зростати.

Як розповів Сергій Мовенко, в області щодня працюють над збільшенням кількості ліжкомісць для ковідних хворих, а також над забезпеченням киснем цих ліжок. Без цього не можливо рятувати цих пацієнтів. На Волині розгорнуто 1404 ліжка для лікування пацієнтів хворих на КОВІД-19.

До кисню підключено 424 ліжка з яких зайнято 271, що становить 63,9%.

З початку тижня кількість ліжок збільшено на 56. З них у Ківерцівській районній лікарні – на 39, в Маневицькій ЦРЛ - на 15 ліжок та у Волинській обласній психіатричній лікарні – на 2 ліжка інтенсивної терапії.

Госпіталізовано на сьогодні 827 осіб, завантаження становить 58,9 відсотків. До кисню підключено 424 ліжка з яких зайнято 271, що становить 63,9%. У відділення інтенсивної терапії знаходиться 53 пацієнта, з яких 14 перебувають на апаратах ШВЛ.

На амбулаторному лікуванні знаходяться 3801 пацієнт і 2220 пацієнта з підозрою. 

Сергій Мовенко закликає жорстко дотримуватись дистанції, правил гігієни, маскового режиму в громадських місцях та користуватись антисептиками. Уникати скупчення людей.

ВІДЕО

Джерело: Волинська ОДА
Telegram Channel