Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
На Волині прокурори зобов’язали сільраду оформити землю біля дитсадка, щоб ніхто не міг порушити права дітей

Земля була не зареєстована.

Фото Район.Луцьк

На Волині прокурори зобов’язали сільраду оформити землю біля дитсадка, щоб ніхто не міг порушити права дітей

Сільська рада впорядкує документи на земельну ділянку під дитячим садочком у селі Свійчів на Володимирщині

Волинський окружний адміністративний суд задоволив позов Володимир-Волинської місцевої прокуратури, визнав протиправною бездіяльність Оваднівської сільської ради Володимир-Волинського району та зобов’язав орган місцевого самоврядування оформити й здійснити державну реєстрацію права постійного користування земельною ділянкою під будівлями та спорудами  Галинівського дошкільного навчального закладу у селі Свійчів Володимир-Волинського району Волинської області.

Про це інформує пресслужба прпокуратури області. 

Прокурори з'ясували, що, в порушення вимог чинного законодавства, правовстановлюючі документи на земельну ділянку, на якій знаходиться дошкільний заклад, відсутні і державна реєстрація права постійного користування ділянкою не проведена. Це створює передумови для зловживань щодо розпорядження цією земельною ділянкою, ризики для нормального функціонування закладу та навчального процесу й може призвести до негативних наслідків та порушень прав дітей.

 

Втрутившись у ситуацію, прокурори у суді зобов'язали сільську раду вчинити дії, пов`язані з оформленням та державною реєстрацією права постійного користування земельною ділянкою.

Джерело: Прокуратура Волині .
Telegram Channel