Курси НБУ $ 39.78 € 42.31
Луцьким кликунам хочуть дати імена. Городян просять допомогти назвати

Побратимів кликуна Андрія також назвуть.

Фото Катерини Теліпської.

Луцьким кликунам хочуть дати імена. Городян просять допомогти назвати

Має ім’я поки лише один кликун. Його звати Андрій

У Луцьку продовжують реалізовувати проєкт «Луцький кликун». Усім символічним фігурам хочуть дати імена, бо поки має ім’я лиш один – той, що бідя замку. Його ж побратими та куми – безіменні. 

Про це повідомила начальниця управління туризму та промоції Луцькради Катерина Теліпська на своїй сторінці у фейсбуці.

 

Цікавий факт з історії Луцька: 6 березня 1640 року вийшла ухвала Луцького магістрату про збір грошей із міщан на утримання кликуні.

«Кликунчики, яких вже встановили у Луцьку, а також ті, які оселились у місті ще раніше біля будинку скульптора Голованя, чи біля кав'ярні «Золотий дукат», або ж на верхівці Владичої вежі замку, хочуть мати своє особисте ім'я. Зараз лише один має ім'я від народження – Андрій – той, що сурмить щодня з В’їзної вежі. А його побратими і куми у бронзі поки безіменні. Отож, долучіться до челенджу «Ім'я кликуна»,  – написала Катерина Теліпська. 

 

 

Лучан просять пропонувати свої варіанти імені для клинунів.  А згодом, як розповіла Катерина Теліпська,  у Луцьку планують розробити маршрут і буклет з цікавими історіями про кожного. Також, наступного року, за її словами, у місті хочуть запровадити День кликуна.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

Джерело: Фейсбук.
Telegram Channel