Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Яку ковдру вибрати,  щоб було тепло і затишно

Фото overstock.com.

Яку ковдру вибрати,  щоб було тепло і затишно

Пухова чи синтетична, ватяна чи вовняна?

У магазинах від асортименту цих товарів розбігаються очі. Тож давайте розберемося, яка з них краще зігріє у холоди

Вовняна
Завдяки структурі вона чудово зберігає тепло, пропускає повітря, дає шкірі дихати, запобігає парниковому ефекту, добре вбирає вологу. Ковдра з вовни легка, міцна та зносостійка, тобто служитиме довго.

Мінуси. У підковдрі з нещільної тканини жорстка вовна може колоти шкіру і викликати подразнення, створюючи дискомфорт уві сні. Як і більшість натуральних матеріалів, вовна?— ?це алерген, тому не підходить людям із високою чутливістю до неї.

На упаковках товару багато виробників зігрівальні властивості ковдр позначають точками. Їх кількість залежить від ступеня теплоти виробу. Дуже теплий?— ?5 точок, теплий?— ?4, всесезонний?— ?3, легкий?— ?2, літній варіант?— ?1.Штучний матеріал створює статичну електрику і погано пропускає повітря.

Синтетичні
В якості наповнювача в них використовують штучний матеріал, наприклад, холлофайбер. Вироби з нього мають малу вагу, волокно за структурою нагадує пружину, добре тримає форму, не колюче. Цей наповнювач гіпоалергенний, у ньому не заводяться пилові кліщі, його можна прати в машинці і сохне він швидко.
Мінуси. Незважаючи на зовнішню пухнастість, ці ковдри не такі вже й теплі. Крім того, штучний матеріал створює статичну електрику і погано пропускає повітря.

Пухові

Цей наповнювач виготовляється з натуральної сировини, найчастіше з гусячого пуху. Бувають ковдри зі 100-відсотковим пухом у складі або ж із додаванням пера (що більше добавки, то дешевший виріб). Бажано, щоб відсоток пера був не більший за половину, інакше виріб не буде легким та пишним. Надавайте перевагу не стьобаній ковдрі, а касетній, в якій пух вдувається в кожну перегородку-касету. Така технологія сприяє довговічності і гарантує, що наповнювач не вилізе через погано прошиті краї.
Мінуси. За великої вологості пух швидко стає вогким, у ньому можуть завестися пилові кліщі. Такі ковдри дорого коштують і не рекомендуються алергікам.

Ватяні (бавовняні)

Наповнювач виготовляється з натурального бавовняного волокна. Такі ковдри добре вбирають вологу, пропускають повітря, не викликають алергії. В якісних виробах ватяний прошарок скріплюється бавовняною пряжею по всій довжині та ширині, тому матеріал не скочується в грудки і розподіляється рівномірно.
Мінуси. Не можна прати. Єдиний спосіб видалення забруднень полягає в вибиванні пилу або професійному чищенні. Ковдра доволі важка і вбирає сторонні запахи.

До речі: На упаковках товару багато виробників зігрівальні властивості ковдр позначають точками. Їх кількість залежить від ступеня теплоти виробу. Дуже теплий — 5 точок, теплий— 4, всесезонний — 3, легкий — 2, літній варіант — 1.Штучний матеріал створює статичну електрику і погано пропускає повітря.

Telegram Channel