Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Турчинов: «ЄС» – єдина політична сила, яка отримала переконливий результат в усіх регіонах України

Олександр Турчинов - керівник штабу Європейської солідарності.

Фото ЄС.

Турчинов: «ЄС» – єдина політична сила, яка отримала переконливий результат в усіх регіонах України

«Європейська Солідарність» на місцевих виборах отримала один із найкращих результатів серед усіх інших політичних сил. Про це сказав керівник Центрального штабу партії Олександр Турчинов на брифінгу у п’ятницю

За його словами, «Європейська Солідарність» отримала перше місце в п’яти регіонах нашої країни. Це місто Київ, Київська, Тернопільська, Львівська, Рівненська області. 

«Наблизились до «Європейської Солідарності» ОПЗЖ і «Слуги народу»,  які отримали перші місця в чотирьох регіонах» , – сказав Турчинов, додавши, що всі інші політичні сили (в основному місцеві регіональні проекти) змогли отримати перші місця лише в одній з областей України. 

Олександр Турчинов підкреслив, що «Європейська Солідарність» – єдина політична сила, яка впевнено представлена у всіх регіонах нашої країни: від сходу до заходу, від півдня до півночі. 

Так, зокрема, «Європейська Солідарність» отримала наступний відсоток мандатів у кожній обласній раді: у Вінницькій – 14,29%, у Волинській – 14,06%,  Дніпропетровській – 10,83%,  Житомирській – 14,06%, Закарпатській – 9,38%,  Запорізькій – 11,9%,  Івано-Франківській – 20,24%, Київській – 27,38%, Кіровоградській – 12,5%, Львівській – 33,33%, в місті Києві 25,83%, в Миколаївській – 12,5%, Одеській – 11,9%, Полтавській – 9,52%, Рівненській – 23,44%, Сумській – 14,06%, Тернопільській – 28,13%, Харківській – 10%, Херсонській – 10,94%, Хмельницькій – 10,94%, у Черкаській – 14,06%, Чернівецькій – 14,06%, у Чернігівській – 7,81%. 

Керівник Центрального штабу партії наголосив, що «Європейська Солідарність» – це єдина політична сила, яка отримала переконливий результат в усіх обласних центрах України.

«Для порівняння, ОПЗЖ не змогла пройти до 7 обласних центрів, «Слуги народу» не змогли пройти до 3 обласних центрів, – це Львів, Івано-Франківськ і Тернопіль» , – сказав він, наголосивши, що на цих виборах владною командою масово застосовувалися фальсифікації. «Так, до Тернопільської міської ради «Слуги народу» не долали прохідний бар’єр, отримавши 4,8%. Але вже після «уточнення» – а фактично після нахабного фальшування – вони переписали протоколи, показавши собі вже 5%», – сказав він, додавши, що ці підроблені результати будуть оскаржуватися.

Олександр Турчинов підкреслив, що «Європейська Солідарність» – єдина політична сила, яка впевнено представлена у всіх регіонах нашої країни: від сходу до заходу, від півдня до півночі. 

«Саме Європейська Солідарність сьогодні стає тією політичною силою, яка об’єднує всю Україну і готова захищати інтереси наших громадян у всіх регіонах нашої великої країни» , – резюмував він. 

Джерело: ЄС.
Telegram Channel